avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recuperare prejudiciu de la ... angajatul decedat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recuperare prejudiciu de la ... angajatul decedat

Va prezint urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati. Un angajat in stare de ebrietate, sofer pe o autospeciala la o societate, s-a rasturnat, fapt ce a dus la decesul sau si la avarierea autospecialei.
Se au in vedere urmatoarele: defunctul are la societate constituita o garantie, mai are de ridicat un rest de salar, iar sotia sa solicita ajutorul de deces. Daca ar ramane acesti bani toti la societate aproape ar fi acoperit prejudiciul.
Prin ce modalitate, societatea isi poate acoperi suma cheltuita cu repararea masinii? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:31, 19 August 2009
Msina nu are asigurare CASCO ?
nu, nu are
Dati-o in judecata pe sotie , in calitate de mostenitoare , pentru recuperarea prejudiciului!
B-)
parca, raspunderea patrimoniala a angajatului este una personala, deci de la angajatii morti nu prea mai poti recupera ceva
garantia, probabil ramane la societate, pt ca de asta a fost constituita? dar oprirea diferentei de salar si neacordarea ajutorului de deces, e posibila?

Alte discuții în legătură

Calitate procesuala reprezint o societate de asigurari si am fost dati in judecata de catre mostenitoarea unei foste asigurate. are mostenitoarea calitate procesuala activa? ... (vezi toată discuția)
La incetare cim prin deces se mai poate acorda premiu restant mostenitorilor/ cristina69 cristina69 Buna ziua Va rog sa imi spuneti punctul dvs. de vedere cu privire la urmatoarea speta: Un angajat al unei societati comerciale trebuia sa beneficieze de un ... (vezi toată discuția)
Deces asociat chitaninetta chitaninetta am o societate comerciala mica in care asociatul meu a decedat din luna mai.cum trebuie sa procedez acum?mentionez ca darile au fost platite in continuare dar ... (vezi toată discuția)