avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi

Marți, 15 aprilie, are loc evenimentul: Reges-Online - Care sunt noutățile și cum abordăm tranziția la noul registru de evidență a salariaților. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... suspendare CIM pe durata mandatului de primar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

suspendare CIM pe durata mandatului de primar

Ce documente trebuie sa prezinte persoana care a fost aleasa primar si trebuie sa si suspende CIM la institutia unde lucreaza? Cum procedeaza angajatorul? Este suficient sa emitem o decizie in baza careia operam in REVISAL?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:23, 27 Iunie 2016
O copie a hotararii de validare a alegerii sale in calitate de Primar.

Art. 50 C.mun.
Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:
...
d) exercitarea unei functii in cadrul unei autoritati executive, legislative ori judecatoresti, pe toata durata mandatului, daca legea nu prevede altfel;
...

In acest caz, angajatorul emite o decizie prin care se constata suspendarea de drept a c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o intrebare privind revisal . un contract pe perioada ... Anakina35 Anakina35 Buna ziua, am o intrebare privind Revisal . Un contract pe perioada determinata poate fi suspendat pentru a ocupa prin numire o functie de conducere ... (vezi toată discuția)
Detasare strainatate ContSters68307 ContSters68307 Buna ziua, Imi puteti spune daca angajatorul are obligatia inregistrarii in Revisal a suspendarii CIM pe durata detasarii unui salariat intr-o alta ... (vezi toată discuția)
Juridice laszloecaterina laszloecaterina primarii sunt alesi pe 4 ani sau 5 ani.suspendarea contractului individual de munca se face conf.art.50 lit.d? (vezi toată discuția)