Administratorul nostru deconteaya chitante de taxi.De asemenea taxa pt.citirea contoarelor la firmele de la parterul blocului.Nu are aprobarea Ad.Generale.Ce putem face sa recuperam banii.Va multumesc.
In primul rand solicitati sa explice in ce scop a folosit taxiul si nu serviciile de transport in comun (daca exista).
Daca a mers cu banii incasati sa efectueze plati pe la furnizori s-ar justifica decontarea taxiului.
Poate are aprobarea CEx, nu trebuie sa existe o aprobare in AG pentru decontarea unor cheltuieli.
Comitetul Ex. in frunte cu presedintele aproba decontarea cheltuielilor, in plus si cenzorul are obligatia verificarii legalitatii cheltuielilor.
ART. 30-L230/2007
(1) Comitetul executiv, reprezentat de presedintele asociatiei de proprietari, are
urmatoarele atributii:
k) avizeaza documentele asociatiei de proprietari;
ART. 33
(1) Cenzorul sau comisia de cenzori a asociatiei de proprietari are, in principal, urmatoarele atributii:
a) verifica legalitatea actelor si documentelor, a hotararilor, deciziilor, regulilor si egulamentelor;
Sunt noul presedinte a As. de Proprietari,si am fost sesizat de cheltuielile nejustificate ale administratorului.Nu a avut nici o aprobare pt.cheltuielile resective.Mai are si alte abuzuri.
Cine vi le-a sesizat, cenzorul?
Adica isi deconta singur si isi retinea banii din casa sau cont?
Pai daca face abuzuri si nu respecta legea, convocati o comisie de disciplina formata din membrii CEx si ii "faceti vant" legal!
Fiind noul presedinte ales,in urma sesizarilor primite,am cerut com.de cenzori verificarea cheltuielilor facute nejustificat de administrator, si rezulta o suma de cca.2500 lei.Nu doresc sa-i fac rau,dar vreau sa recuperam banii.Va rog sa-mi spuneti cum?Va multumesc.