avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Diferente la calculul pensiei militarilor pt. luna ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Diferente la calculul pensiei militarilor pt. luna 12.2010

Buna ziua.

"Diferenţele rezultate între cuantumurile pensiilor cuvenite pentru luna decembrie 2010 şi cele stabilite în baza Legii nr. 119/2010, cu modificările şi completările ulterioare şi cele ale OUG nr. 1/2011, se restituie la cererea beneficiarilor, în mod eşalonat, pe o perioadă de cel mult doi ani de la data intrării în vigoare a Legii nr. 223/2015.
Modalitatea de acordare a diferenţelor se va stabili prin norme aprobate prin hotărâre a Guvernului, emise în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a legii. "

Am in familie un plt. maj.adj.sef care a iesit la pensie in 1998, si vreau sa stiu daca se incadreaza in acesta situatie! Adica trebuie sa faca o cerere catre Casa Sectoriala de Pensii M.Ap.N./C.M.J., si daca da pana la ce data?
Au fost diferente mari, pt. toti pensionarii in drept, la acea data?
Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Recalculare si adaugare stagii de cotizare dupa pensionare poenaru12 poenaru12 Buna ziua, ma numesc Poenaru Costica si as dori raspuns la problema mea: (adresa de E-mail :costicapoenaru@gmail.com.) -Sunt pensionar militar trecut in ... (vezi toată discuția)
Legea 241/2013 Matei Eugen Marius Matei Eugen Marius Mama a beneficiat de pensie militara de urmas pana in luna ianuarie 2012. In ianuarie 2012 a fost diminuata in baza OUG 1/2011, fiind emisa o decizie de ... (vezi toată discuția)
Restituire pensie art. 221 din legea pensiilor militare- contestatie mereswine mereswine Buna ziua ! Intrebarea mea este cu privire la art. 121 din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare. Articolul se refera la restituirea diferenţelor ... (vezi toată discuția)