Va rog un sfat in urmatoarea situatie: in data de 18 iunie a.c. tatal meu a fost implicat intr-un accident rutier, exclusiv cu daune materiale. La faza locului s-a deplasat un echipaj al politiei care a incheiat un proces verbal prin care s-a stabilit vinovatia celuilalt sofer.
Am incercat sa deschidem un dosar de daune la compania asiguratoare a "vinovatului", dar ni s-au cerut niste copii ale unor acte (C.I. sofer, C.I. proprietar, certificat de inmatriculare, copie RCA) pe care "partea adversa" refuza de o saptamana sa ni le trimita.
Ce putem face in aceasta situatie? Din pacate, masina noastra este avariata peste posibilitatile noastre financiare de a suporta costul reparatiei, apoi judecata pentru recuperarea contravalorii reparatiei.
Daca s-a intocmit PV de catre Politie, toate datele despre soferul/ auto vinovat se regasesc in document.
Societatea de asigurare este obligata sa primeasca avizarea de dauna, sa efectueze constarea avariilor daca polita de asigurare a vinovatului este valabila.
In prima faza insistati sa obtineti PV de constatare a avariilor si acceptul de a intra in reparatie la un service partener al asiguratorului.
Accident auto
anamariamed
Buna ziua, am si eu o nelamurire in ceea ce priveste solutionarea unei daune auto.
Astazi am fost implicata intr-un accident auto, eu am intrat in depasirea ... (vezi toată discuția)