avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nerespectarea obligatiilor unui sofer
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nerespectarea obligatiilor unui sofer

am avut un sofer,care m-a sunat seara, ca a doua zi nu mai vine.Nu mi-a adus foile de parcurs ,diagramele si cmr.Ce trebuie sa fac ,pentru ca l-am sunat si spune ca nu are timp sa vina
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 14:00, 29 Iunie 2016
Mai aveti drepturi salariale sa ii platiti?
Daca da atunci il instiintati ca in cazul in care nu aduce documentele il bagati in comisia de disciplina si il veti sanctiona pentru prejudiciul pe care il (va) produce.
Banuiesc ca la un control al autoritatilor din domeniu (ARR, ISCTR, nu stiu care dintre ele) sunteti pasibili de obtinerea unei amenzi pentru lipsa documentelor respective.
Ei bine, amenda va fi recuperata de la sofer avand in vedere prevederile cod. muncii in privinta raspunderii patrimoniale.
@lucretiav
Ii trimiteti o instiintare prin posta, cu confirmare de primire. Prin adresa respectiva il instiintati sa se prezinte la locul de munca, sa depuna toate documentele societatii pe care le detine. Nerestituirea de catre un angajat a documentelor societatii poate atrage raspunderea diciplinara (in baza Reg Intern), patrimoniala (daca este produs un prejudiciu, in baza Cod civ) dar si penala (ex: abuz de incredere - art 238 C.pen).
Mentionati aceste aspecte in instiintare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicare sanctiune disciplinara cristina69 cristina69 Va prezint urmatoarea speta: Angajatul, in speta conducator auto, al unei societati X conduce un autovehicul al societatii respective iar la oprirea in trafic ... (vezi toată discuția)
Amenda i.s.c.t.r. simonik2011 simonik2011 Buna ziua, un sofer angajat la firma fratelui meu aducea o remorca de la Bacau (nu transporta nimic in ea), a fost amendat de I.S.C.T.R. pentru ca efectua ... (vezi toată discuția)
Daca nu se dau diagramele unei firme care nu a platit soferul ce risca? calin112 calin112 Intrebarea mea este urmatoarea : un sofer care este neplatit ce risca daca nu da diagramele firmei care nu la platit? Multumesc! (vezi toată discuția)