avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere si ingrijire copil pt PFA dupa 1 ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere si ingrijire copil pt PFA dupa 1 iulie 2016

Buna ziua.
Sunt PFA si urmeaza sa nasc in luna iulie 2016. Am platit contributiile la sanatate, dar nu si acel procent optional care permite alocarea platii pt concediul de maternitate. Intrebarile mele sunt: 1. daca pot primi indemnizatia pentru cresterea si ingrijirea copilului. Deci nu ma intereseaza concediu pre si post natal, ci indemnizatia pt cresterea si ingrijirea copilului. 2.Doresc sa imi iau timp de 6 luni CCC si apoi restul de pana la 2 ani isi va lua tatal. Este posibil, corect?
3.Daca si el va sta doar cateva luni acasa, va primi vreunul din noi stimulentul de insertie?
4.Daca mi-ati putea spune si ce acte ar trebui sa contina dosarul pt CCC avand in vedere ca sunt PFA...Este nevoie sa suspend PFA-ul? Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 28 Iunie 2016
ozana_alexandra, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:16, 28 Iunie 2016
1. - Daca nu ati platit cota de contributie de 0,85% pentru concedii si indemnziatii nu puteti beneficia de concediu de maternitate (sarcina si lauzie).
- In aceasta situatie puteti solicita concediu crestere copil (CCC) incepand cu data nasterii copilului.

2. Puteti sa intrati dvs. in CCC si apoi tatal ,oricand, cu conditia sa intre cel putin o luna in CCC.

3. Daca tatal reia activitatea inainte de a se termina CCC se [oate ben eficia de stimulentul de insertie dar numai de catre persoana care a intrat prima data in CCC, adica mama copilului.

4. - Trebuie sa suspendati activitatea de PFA pe perioada de CCC.
- Lista cu actele necesare specifice situatiei dvs. o procurati de la Primarie (de la 1 iulie se modifica aceasta lista) unde veti si depune apoi actele pentru indemnizatia pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie deealoveady deealoveady Buna ziua! Daca dupa concediul post-natal vreau sa ma intorc la munca beneficiez de stimulentul de reinsertie sau trebuie sa-mi iau CCC mai intai. Unde se ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului acordata tatalui AndreiDI AndreiDI Daca mama nu are contract de munca, nu este nici in somaj, somajul ei incetand in martie 2012 si de la acea data nu mai realizeaza venituri, se mai poate cere ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil de pana la 2 ani acordat tatalui ozana_alexandra ozana_alexandra Buna ziua, Sunt PFA si as dori ca dupa nasterea copilului sa nu raman eu in CCC, ci tatal. Acesta este angajat de 4 ani la o firma. As avea mai multe ... (vezi toată discuția)