avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare-cumparare automobil intre frati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare-cumparare automobil intre frati

Buna ziua,
Am cumparat o masina din Spania prin intermediul fratelui meu care are rezidenta acolo. Dupa ce am scos doua numere rosii, la incercarea de a scoate al treilea numar rosu, doamna de la ghiseu a sesizat o greseala in contractul de vanzare cumparare incheiat intre mine si fratele meu si anume la rubrica pret am trecut "cedat". Ok, am gresit si noi dar si cei care mi-au dat doua randuri de numere rosii pe contractul acela. Am facut alt contract in limba romana, dar cand am fost la aceeasi doamna mi-a spus ca imi trebuie copie dupa buletinul fratelui meu ca sa demonstrez ca e vorbitor de limba romana, in conditiile in care cand i-am dus primul contract in spaniola nu m-a intrebat daca eu vorbesc spaniola. si n-ar fi o problema daca n-ar trebui sa stau la coada farasa exagerez, ultima data am stat 2 ore ...
AM si eu cateva intrebari:
1. Legal vorbind, este valabil un contract de vanzare-cumparare intre doi frati pe care la pret scrie "cedat"?
2. Chiar trebuia sa ii prezint si copie dupa buletinul fratelui meu (vanzatorul) sa ii demonstrez ca e vorbitor de limba romana, in conditiile in care la acte necesare scrie "copii ale documentelor care atestă dreptul de proprietate"?
3. Putem face un contract cu pretul 1 euro?
4. Un act de donatie trebuie facut la notar sau poate fi facut si intre doua persoane fizice (doi frati) fara notar?

Multumesc anticipat.
Nu am mentionat ca pe contractul in limba romana sunt trecute datele fratelui meu care are acelasi nume ca mine si mai ales aceeasi adresa in buletin!
Ati cumparat dv. sau in acte a cumparat fratele si dv. umblati si semnati in numele si pentru el fara procura?
Pretul nu e determinat, dupa mine vanzarea nu exista.
Nu stiu ce aacte trebuia sa fi prezentat, nu stiu ce ati dus, ce scria in contract etc.
Da, dar pretul de 1 euro nu e unul serios, deci contractul e la fel de nul.
Donatia la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă suntem 3 frați (doua fete și un băiat) și părinții ... iciprian78 iciprian78 Dacă suntem 3 frați(doua fete și un băiat) și părinții mei i-au cedat unuia din frați(fratelui meu) prin act de vânzare-cumpărare fratelui meu tot, ... (vezi toată discuția)
Bun comun sau bun propriu alejandra alejandra sunt casatorita si locuim intr-o garsoniera care e proprietatea fratelui meu si de curand am primit niste bani de la parintii mei astfel incat vanzand ... (vezi toată discuția)
Donatie dani1dani dani1dani Buna Parintii mei au murit anul trecut. Am facut succesiunea cu fratele meu, avem fiecare jumi/juma. Vreau sa ii las fratelui meu jumatatea mea: ... (vezi toată discuția)