Buna ziua,
Am cumparat o masina din Spania prin intermediul fratelui meu care are rezidenta acolo. Dupa ce am scos doua numere rosii, la incercarea de a scoate al treilea numar rosu, doamna de la ghiseu a sesizat o greseala in contractul de vanzare cumparare incheiat intre mine si fratele meu si anume la rubrica pret am trecut "cedat". Ok, am gresit si noi dar si cei care mi-au dat doua randuri de numere rosii pe contractul acela. Am facut alt contract in limba romana, dar cand am fost la aceeasi doamna mi-a spus ca imi trebuie copie dupa buletinul fratelui meu ca sa demonstrez ca e vorbitor de limba romana, in conditiile in care cand i-am dus primul contract in spaniola nu m-a intrebat daca eu vorbesc spaniola. si n-ar fi o problema daca n-ar trebui sa stau la coada farasa exagerez, ultima data am stat 2 ore ...
AM si eu cateva intrebari:
1. Legal vorbind, este valabil un contract de vanzare-cumparare intre doi frati pe care la pret scrie "cedat"?
2. Chiar trebuia sa ii prezint si copie dupa buletinul fratelui meu (vanzatorul) sa ii demonstrez ca e vorbitor de limba romana, in conditiile in care la acte necesare scrie "copii ale documentelor care atestă dreptul de proprietate"?
3. Putem face un contract cu pretul 1 euro?
4. Un act de donatie trebuie facut la notar sau poate fi facut si intre doua persoane fizice (doi frati) fara notar?
Ati cumparat dv. sau in acte a cumparat fratele si dv. umblati si semnati in numele si pentru el fara procura?
Pretul nu e determinat, dupa mine vanzarea nu exista.
Nu stiu ce aacte trebuia sa fi prezentat, nu stiu ce ati dus, ce scria in contract etc.
Da, dar pretul de 1 euro nu e unul serios, deci contractul e la fel de nul.
Donatia la notar.
Donatie
dani1dani
Buna
Parintii mei au murit anul trecut. Am facut succesiunea cu fratele meu, avem fiecare jumi/juma. Vreau sa ii las fratelui meu jumatatea mea: ... (vezi toată discuția)