Dacă suntem 3 frați(doua fete și un băiat) și părinții mei i-au cedat unuia din frați(fratelui meu) prin act de vânzare-cumpărare fratelui meu tot, eu mai am dreptul la ceva după moartea?...subliniez faptul că actul de vânzare-cumpărare între fratele meu și părinții mei, care i-au cedat lui totul prin act de vânzare-cumpărare a fost făcut fără că eu sa am cunoștință!
Dupa decesul unei persoane se imparte mostenitorilor tot ce a avut acea persoana pe numele ei la data decesului.
Daca defunctul nu are nimic pe numele lui, nu se imparte nimic mostenitorilor.
Parintii nu au nevoie de aprobarea copiilor pentru a vinde bunuri din patrimoniul propriu, indiferent cine e cumparatorul.
Totusi, copiii sunt mostenitori rezervatari si au dreptul la cel putin jumatate din cat li s-ar fi cuvenit in urma unor libertati excesive ale parintilor (testament, donatii etc...).
Daca suspectati ca acea tranzactie a fost fictiva si aveti dovezi ca de fapt vanzarea a fost o donatie deghizata atunci puteti contesta acel contract de vanzare-cumparare, dar numai la deschiderea succesiunii, adica la moartea parintilor pt ca pana atunci nu se pune problema de rezerva succesorala.
Testament
ContSters308967
Buna seara,
Am o problema legata de atacarea testamentului.Fratele meu a decedat,la 7 ani dupa el a decedat si mama mea,in decursul acestor ani eu am primit ... (vezi toată discuția)