avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dacă suntem 3 frați (doua fete și un băiat) și ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dacă suntem 3 frați (doua fete și un băiat) și părinții ...

Dacă suntem 3 frați(doua fete și un băiat) și părinții mei i-au cedat unuia din frați(fratelui meu) prin act de vânzare-cumpărare fratelui meu tot, eu mai am dreptul la ceva după moartea?...subliniez faptul că actul de vânzare-cumpărare între fratele meu și părinții mei, care i-au cedat lui totul prin act de vânzare-cumpărare a fost făcut fără că eu sa am cunoștință!
Buna ziua

Pe scurt, nu.

Dupa decesul unei persoane se imparte mostenitorilor tot ce a avut acea persoana pe numele ei la data decesului.

Daca defunctul nu are nimic pe numele lui, nu se imparte nimic mostenitorilor.

Parintii nu au nevoie de aprobarea copiilor pentru a vinde bunuri din patrimoniul propriu, indiferent cine e cumparatorul.

Totusi, copiii sunt mostenitori rezervatari si au dreptul la cel putin jumatate din cat li s-ar fi cuvenit in urma unor libertati excesive ale parintilor (testament, donatii etc...).

Daca suspectati ca acea tranzactie a fost fictiva si aveti dovezi ca de fapt vanzarea a fost o donatie deghizata atunci puteti contesta acel contract de vanzare-cumparare, dar numai la deschiderea succesiunii, adica la moartea parintilor pt ca pana atunci nu se pune problema de rezerva succesorala.
Depinde daca e real sau nu, s-a platit pretul sau nu, o fi alt act sau ati vazut sigur ca e vanzare, il intretine sau nu etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O singura parte primeste mostenire dest2014 dest2014 Parintii mei in varsta de 80 de ani au decis sa lase mostenire casa parinteasca unui nepot cu drept de a ocupa dupa moartea lor si fara drept de vanzare ... (vezi toată discuția)
Testament ContSters308967 ContSters308967 Buna seara, Am o problema legata de atacarea testamentului.Fratele meu a decedat,la 7 ani dupa el a decedat si mama mea,in decursul acestor ani eu am primit ... (vezi toată discuția)
Mostenire sau testament? ContSters280210 ContSters280210 Buna seara! Parintii vor sa imi faca acte pe o garsoniera. In afara actului de vanzare-cumparare ce poate sa imi faca , act de mostenire sau ... (vezi toată discuția)