avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... procura calatorie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

procura calatorie minor

Buna ziua, vroiam sa intreb daca am nevoie de procura din partea fostului sot pentru a putea calatori in afara teritoriului tarii cu copiii minori, si pentru a le face acte * repspectiv carte de identitate si pasaport*. Am sentinta de divort, copiii sunt la mine , dar nu specifica in mod exceptional daca am nevoie de semnatura lui pt aceste cazuri. Lociesc in Spania si vreau sa merg cu copiii acasa si sa le fac buletinul unuia si pasaportul celuilat.
Mii de multumiri,
Elena
Cel mai recent răspuns: elenasiadi , utilizator 21:16, 28 Iunie 2016
Daca aveti custodia comuna aveti nevoie de acordul tatalui copiilor de a pleca cu copiii in alta tara si evident de consimtamantul acestuia pentru eliberare pasaport copil minor.
Nu scrie in sentinta nimic de custodia comuna, copiii sunt la mine, el ii poate vizita si lua la el in vacante. Scrie ca sunt in custodia mea,
Multumesc mult de raspuns.
Daca aveti o hotarare emisa in Romania, cu siguranta nu scrie ca aveti custodia copiilor, de fapt nu e pomenit cuvantul custodie.
Vedeti ce scrie despre "incredintare" sau despre "exercitarea autoritatii parintesti".
Am sentinta din Spania, trebuie sa merg sa o traduc si legalizez, scrie asa...los hijos quedaran bajo la guarda y custodia de la madre....ceea ce imi este foarte clar, apoi scrie....sin perjuicio de la patria potestad compartida, ceea ce tradus ar fi...fara a aduce atingere custodiei partajate sau ...sub rezerva autoritatii parintesti... De aceea sunt nelamurita, am intrebat aici o avocata romanca si nu a stiut ce sa.mi spuna, singurul lucru ar fi ca o poate traduce sentinta, dar nu stie daca imi folosete la ce vreau eu.
Multumesc inca o data.
Elena
Ultima modificare: Marți, 28 Iunie 2016
elenasiadi, utilizator
Sentinta din Spania trebuie recunoscuta in Romania. Mergeti la tribunal cu ea

Alte discuții în legătură

Reinnoire pasaport copil minor fara acordul celuilalt parinte eagle_free eagle_free buna ziua, As dori si eu o lamurire. Un cuplu de cetateni romani este divortat in spania, iar copilului minor de 9 ani ii expira pasaportul peste cateva ... (vezi toată discuția)
Hotarare divort la iesirea din tara cu un minor puimicc puimicc Documentandu-ma am vazut ca pentru a iesi din tara cu un minor, in urma divortului, avand o hotarare de divort definitiva si irevocabila, am nevoie de un ... (vezi toată discuția)
Recunoastere sentinta spaniola in romania ana s ana s buna. ma confrunt cu o situatie destul de ciudata. va rog sa ma lamuriti..o sentinta spaniola , definitiva, legalizata cu apostila de la Haga in Spania, apoi ... (vezi toată discuția)