avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile concediu de odihna

Buna ziua,

As vrea sa stiu ce se intampla cu zilele de concediu de odihna dupa incetarea unui contract colectiv de munca, in care a fost prevazut un numar de zile de concediu de odihna mai mare decat cel prevazut de HG 250/1992. Mentionez ca zilele de concediu de odihna au fost mentionate in contractele individuale de munca incheiate in perioada valabilitatii CCM, iar pentru personalul deja existent au fost intocmite acte aditionale privind majorarea numarului de zile de concediu de odihna.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:50, 28 Iunie 2016
In baza acelui CCM, s-au intocmit si acte aditionale la c.i.m. ?
Da. Tuturor salariatilor care aveau contract individual de munca in perioada de valabilitate a CCM-ului, deoarece prin acel CCM numarul zilelor de concediu de odihna s-a majorat pentru toti.
In acest caz, numarul de zile de CO sunt cele mentionate in c.i.m. modificat prin actul aditional in cauza.
Multumesc. M-ar fi ajutat foarte mult motivarea dpv juridic cu specificarea actelor normative.
Art. 145 C.mun.
(1) Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.
(2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective de munca aplicabile.
...

art.41 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
....
f) timpul de muncă şi timpul de odihnă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul (stat) poate reduce in mod unilateral numarul zilelor de concediu de odihna doar pentru unii dintre angajati ? kinga10 kinga10 Angajatorul \\"stat\\" a redus numarul zilelor de concediu de odihna pentru lucratorii de rand (sofer, fochist, menajera) cu mai mult de 10 zile..pentru cei ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna pentru contract de munca cu 8 ore. RINCIK RINCIK Am si eu urmatoarea intrebare.Am fost angajata acum 4 luni la un job.La interviu mi s-a comunicat ca voi avea un contract de munca pentru inceput cu 4 ore de ... (vezi toată discuția)
Durata concediu odihna conform cim sau ccm? andreea5048 andreea5048 Daca in contractul individual de munca este prevazut un numar de zile de concediu de odihna mai mare decat in contractul colectiv de munca, care este durata ... (vezi toată discuția)