avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Radiere uzufruct viager, dupa decesul unuia din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Radiere uzufruct viager, dupa decesul unuia din uzufructuari

detin o supprafata de teren si o locuinta, care se afla pe terenul respectiv, cu drept de uzufruct viager in favoarea parintilor mei. tatal meu a decedat in urma cu patru ani. intrebarea mea este: pentru a putea dispune de partea care i-a revenit tatalui meu, este necesar sa cer radierea uzufructului de pe tata si trecerea partii lui in posesia mea, la un notar? intreb asta deoarece intentionez a executa niste lucrari la imobil, mi se cere acordul uzufructarilor iar mama mea nu este de acord.
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 21:09, 29 Iunie 2016
Indiferent tot trebuie sa cereti acodul amamei care este uzufructuar. Nu are parte din imobil tatal dvs. Avea doar uzufructul impreuna cu mama dvs.uzufructul tatalui s a stins la decesul acestuia, insa a ramas uzufructul mamei pe tot imobilul.
i-mi cer scuze daca sunt prea insistent dar am citit undeva si nu stiu daca am inteles bine, cum ca uzufructul se stinge sau ma rog, se anuleaza dupa 10 ani de nefolosinta. proprietatea nu a fost folosita de parintii mei nici un ceas. in imobilul respectiv locuiesc eu si inca de ani buni inainte sa treaca in proprietatea mea.
Art. 746. Cazurile de stingere a uzufructului. (1) Uzufructul se stinge pe cale principala prin:
a) moartea uzufructuarului ori, dupa caz, incetarea personalitatii juridice;
b) ajungerea la termen;
c) consolidare, atunci cand calitatea de uzufructuar si de nud proprietar se intrunesc in aceeasi persoana;
d) renuntarea la uzufruct;
e) neuzul timp de 10 ani sau, dupa caz, timp de 2 ani in cazul uzufructului unei creante .
da, este adevarat insa trebuie demonstrat in instanta acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eroare materiala - uzufruct omis in contractul de vanzare-cumparare sch sch Am vandut o casa la care am pastrat uzufruct viager pentru o camera; detin originalul actului notarial de vanzare. Dupa vanzari succesive(3-4) in decurs de ... (vezi toată discuția)
Nudul proprietar lore_lore lore_lore In situatia in care exista un drept de uzufruct asupra unui imobil, iar nudul proprietar moare, se stinge uzufructul?Adica mostenirii nudului proprietar sunt ... (vezi toată discuția)