Am doua condamnari pentru acceasi fapta si in Italia si in Romania. In Italia am executat toata pedeapsa. Doresc sa ma intorc in Romania dar ma tem ca voi executa hotararea data in tara.
La recunoasterea hotararii spune ca nu poate fi admisa daca am deja si o condamnare in tara pentru acceasi fapta.
Ce este de facut?
Dacă e vorba de aceeași fapta nu veți executa din nou.
Încercați sa luați legătura cu un avocat din România și sa îl plătiți ca sa verifice exact care este situația și sa vadă ce demersuri judiciare trebuie făcute pentru a evita sa stați în detenție sau pentru a ști dacă aveți sau nu ceva de executat.
Este aceeasi fapta daca faptic si juridic este vorba de aceeasi fapta. De ex. omorarea Elodiei Ghinescu in 2007 este alta fapta decat omorarea Elodiei Ghinescu in 2016, deoarece difera faptic. Tentativa de omor este alta fapta decat omorul, deoarece difera juridic.
Da, trebuie vazute si analizate si actele materiale, atat numarul lor cat si identitatea de fapte care exista intre cele doua hotarari pronuntate de cele doua instante din state cu jurisdictii diferite.
Ne bis in idem
wyli
Bună seara..pot fi condamnat de două ori pentru aceiași faptă..?!!! o dată pentru infracțiunea respectivă primesc 3 ani și a doua oară tot pentru ... (vezi toată discuția)