avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... se poate desface CIM?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

se poate desface CIM?

Buna ziua.
Saptamana trecuta s-a emis o decizie de suspendare a CIM pe perioda cercetarii disciplinare prealabile impreuna cu un convocator transmise prin curier rapid angajatului , acte pe care acesta nu le-a primit motivul agentiei de curierat este c nu a fost gasit la domiciliu, iar ulterior desi a fost sunat nu raspuns.
Dupa emiterea cestor acte dar neajunse, angajatorul a depus plngere penala pt delapidare impotriva angajatului astfel inacta acesta a absentat nemotivat, suspendarea producandu-si efecetle din aceasta saptamana.
In aceste conditi se poate efectua cercetarea si desfce CIM, convocare angajatului fiind la data de 28.06.2016, la care evident nu a venit, sau trebuie reconvocat? s-ar putea sa nu mai fie in tara.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:31, 29 Iunie 2016
Din cate cunosc eu, Curtea Constitutionala a decis ca suspendarea CIM pe timpul cercetarii disciplinare este neconstitutionala. Nu stiu daca aceasta Decizie a devenit aplicabila, dar cunosc un caz in care ITM a atentionat angajatorul pentru asa ceva.
Din cate cunosc, decizia nu a fost publicata in Monitorul Oficial si prin urmare nu-si produce inca efectele.

Potrivit dispoziţiilor art.147 alin.4 din Constituţie: Deciziile Curţii Constituţionale se publică în Monitorul Oficial al României. De la data publicării, deciziile sunt general obligatorii şi au putere numai pentru viitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inceperea cercetarii disciplinare a unui angajat mirela1984 mirela1984 buna ziua! am un angajat care nu s-a mai prezentat la locul de munca din 21 iulie 2016. as dori sa finalizez cumva aceasta situatie si sa incep procedura de ... (vezi toată discuția)
Suspendare cercetare disciplinara absente nemotivate centru_cta centru_cta Buna ziua! am un salariat care absenteaza nemotivat, i s-a facut raport de desfacere a contractului de munca. I-am trimis convocare, cu siguranta nu se va ... (vezi toată discuția)
Litera a alin 1 art. 52 codul muncii gillu gillu Buna dimineata. Litera a alin. 1 al art. 52 din codul muncii se mai poate aplica angajatului? In situatia in care azi i se trimite prin posta un convocator ... (vezi toată discuția)