avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Divort - Partaj proprietate mostenita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Divort - Partaj proprietate mostenita

Buna ziua,
Casatorit ~15 ani , am divortat deja amiabil de ~ 1an dar tot aud ca s-a dat o lege noua si ca este posibil sa fiu dat in judecata sau sa mi se ceara sa partajez si apartamentul mostenit de la parinti inaintea casatoriei ..
Asa este? (am gasit doar raspunsuri negative de prin anii 2009-2011...)

Multumesc
[LE:] am facut partaj voluntar inaintea divortului in care i-am cedat sotiei "drepturile mele" asupra unei proprietati dobandite de ea in timpul casniciei (doar atat a cuprins partajul)
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iunie 2016
un_el, utilizator
Cel mai recent răspuns: un_el , utilizator 13:04, 29 Iunie 2016
Nu este asa,bunurile dobandite anterior casatoriei sunt bunuri proprii[Art.360(1)NCC].
Multumesc pt confirmare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dupa 3 ani in urma unui divort de comun acord robert_mihai robert_mihai Buna ziua!....Recunosc ca am urmarit cu interes toate discutiile postate pe forum legate de partaj si proceduri dar intrucat ma identific doar partial cu unele ... (vezi toată discuția)
Bun achizitionat inainte si in timpul casatoriei pain pain Buna ziua, Daca achizitionez un bun inainte de casatorie (exemplu: un apartament), ma casatoresc iar apoi divortez, va avea partenerul/a dreptul la acel bun ... (vezi toată discuția)
Partaj complicat robin2014 robin2014 an divortat in 2012, pana la divort am locuit primii sapte ani in casa bunicii sotului meu cu aceasta si sotul meu nu a dorit sa faca acolo investitii, ne-am ... (vezi toată discuția)