avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturi prin casatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturi prin casatorie

buna ziua...sunt intro relatie de 4 ani...locuim in casa lui...este vaduv,nu are copii,are doar o sora...daca continuam relatia de consensualitate si el pateste ceva,eu ce drepturi am legate de casa?....prin casatorie,am drepturi la casa care este doar a lui sau este necesara intocmirea unui act in acest sens?...multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:19, 29 Iunie 2016
daca continuam relatia de consensualitate si el pateste ceva,eu ce drepturi am legate de casa?

niciunul

prin casatorie,am drepturi la casa care este doar a lui

daca decedeaza, veti imparti pe jumatate cu sora lui sau mostenitorii acesteia. Asta daca decedati dupa el.

sau este necesara intocmirea unui act in acest sens?

daca adoptati regimul comunitatii conventionale si prin conventie, bunul intra in comunitatea de bunuri, doar in acest caz veti avea jumatate din casa la divort, daca veti divorta si inca jumatate din jumatatea lui in caz ca decedeaza inaintea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventia matrimoniala poate fi atacata ? relatie relatie un imobil dobandit prin mostenire (ca fiu unic), prin certificat de mostenitor, poate face obiectul regimului comunitatii conventionale, la momentul incheierii ... (vezi toată discuția)
Regimul comunitatii conventionale irinaa88 irinaa88 Iubitul meu a cumparat luna trecuta un apartament cu creditul prima casa(creditul facut doar pe numele lui).eu sunt trecuta ca si coplatitor.. Peste putin timp ... (vezi toată discuția)
Testament fefe48 fefe48 buna ziua....sunt intro relatie de 4 ani...locuim impreuna in casa lui de 1 an si jumatate...vrea sa faca un testament prin care sa imi lase casa...este ... (vezi toată discuția)