avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata onorariu avocat (asociatie de proprietari)
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata onorariu avocat (asociatie de proprietari)


Se poate plati onorariu unui avocat prin casierie din banii proprietarilor de la intretinere ? sau cum .
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 11:08, 24 Februarie 2021
Este și firesc să plătești din incasări că n-o să plătești din buzunar .
Chetuielile juridice se pun pe listele de cheltuieli și se plătește avocatul care la rândul lui vă va da o chitanță .
Tocmai asta este , ca nu apar in listele de plata , am intrebat si niciun raspuns , de aceea am facut un apel caci poate exista o alta modalitate
Nu trebuie neaparat pus pe listele de intretinere.
Se platesc banii din casa, iar cand se termina procesul se pune pe lista celui care trebuie sa plateasca. Este momentul cand se inchide factura de la avocat.
Legal,ar trebui sa existe o hotarare a instantei de judecata care sa admita si capatul de cerere referitor la obligatia achitarii cheltuielilor de judecata=onorariu avocat
ynocentta a scris:

Legal,ar trebui sa existe o hotarare a instantei de judecata care sa admita si capatul de cerere referitor la obligatia achitarii cheltuielilor de judecata=onorariu avocat

Corect, insa acesta este alta treaba, si da, trebuie ca acest capat de cerere sa fie hotarat de instanta.
@eugarizan,
Pentru ca sa se pretinda cheltuieli de judecata, in dosar trebuie anexata chitanta prin care as. prop. a platit onorariul, altfel judecatorul nu are cum sa-ti aprobe ceva ce nu dovedesti ca ai cheltuit - asa ca asta-i treaba.
Sigur ca plata se face din "casa", suportul fiind Fd. de rulment sau un alt Fd. special. Si da, dupa terminarea procesului, daca instanta il obliga pe debitor sa achite si cheltuielile de judecata, asociatia ii va repartiza pe lista de plata suma respectiva si dupa incasare se reintregeste Fd. de rulment sau Fd. special - sursa acelei cheltuieli.
Alte asociatii prevad in BVC un mic fond, tocmai pentru rezolvarea acestor spete.

Noi am convenit cu avocata urmatoarea procedura: ni se elibereaza chitanta - fara ca doamna sa incaseze efectiv suma, iar la terminarea procesului - in cazul unei hotarari favorabile, facem plata. O sa ma intrebati ce se intampla in cazul in care nu avem o hotarare favorabila. Acest lucru nu s-a intamplat nicidata pana acum pentru ca efectiv nu a fost cazul. Daca ar fi cazul, sigur ca asociatia va trebui sa suporte aceasta suma care va fi introdusa pe lista de plata.
Asadar, cu d-na avocata colaboram "pe incredere" !!

Alte discuții în legătură

Calcul penalităţi GHEORGHIAN GHEORGHIAN Dacă la calculul penalităţilor aferente cotelor lunare de întreţinere se iau în calcul şi sumele avansate de Asociaţie pentru asistenţă ... (vezi toată discuția)
Plata fond de rulment hytre_87 hytre_87 Buna ziua, M-am mutat in noul meu apartament de o luna de zile. Astazi am fost sa platesc intretinerea iar domnul de la asociatie nu a vrut sa imi primeasca ... (vezi toată discuția)
Fond rulment chirias. Dragos.MC Dragos.MC Bunasera, Am si eu o intrebare, sunt Chirias de 2 ani , in primul an fiind ocupat cu serviciul si alte lucruri nu am sesizat cam ce suma am platit la ... (vezi toată discuția)