avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fond Rulment chirias.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fond Rulment chirias.

Bunasera,

Am si eu o intrebare, sunt Chirias de 2 ani , in primul an fiind ocupat cu serviciul si alte lucruri nu am sesizat cam ce suma am platit la fondul de rulment.

Anul acesta s`a afisat in avizier ca de la 1 Ianuarie - 19 Serptembie am platit 1000Ron fon de rulment.
Cautand pe internt sa vad ce este acest fond , am vazut ca se plateste obligatoriu dar ca ar trebui platit de propietar intrucat aces fond in caz de vanzare a imobilului vine restituit.

In contract nu este specificat ca eu ca si chirias trebuie sa sustin aceasta cheltuiala.
In aces caz , am avut o discutie cu propietarul care mi`a zis ca eu trebuie sa-l platesc ca eu consum, insistand cu articolul 30/2007.

Am tot intrebat prieteni care stau si eu cu chirie in bucuresti si nici unul dintre ei nu plateste acest fond.

Ma puteti lamuri si pe mine va rog frumos cum sta treaba cu acest fond, trebuie sa`l platesc eu ca si chirias sau propietarul ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 15:52, 24 Octombrie 2017
fondul de rulment este sarcina exclusiva a proprietarului.
Luati de la asociatie un inscris ca acea suma este fond de rulment si discutati cu acest proprietar.
Va multumesc pentru raspuns,

Am controlat toate chitantele de anul acesta, si pe fiecare in parte este specifata suma cheltuielilor mele + fond rulment separat.

Problema este ca am incerca sa vorbesc cu propietarul, dar cum am specificat el imi tot baga pe gat legea 230/2007 si nu vrea sa auda altceva decat ca nu trebuie sa`mi dea nici un ban inapoi.
Obligatiile locatarului sunt cele asumate in contractul de locatiune
Legal,sumele aferente fondurilor din cadrul asociatiei de proprietari se suporta de catre proprietar
am avut o discutie cu propietarul care mi`a zis ca eu trebuie sa-l platesc ca eu consum, insistand cu articolul 30/2007.

In calitatea de locatar,se impunea ca anterior semnarii contractului sa va informati temeinic despre dispozitiile in vigoare ,despre drepturi si obligatii
Este mai mult decat interesant articolul 30/2007 ,ati omis sa precizati din cadrul carei dispozitii legale face parte acel articol
Pentru corecta si completa dv informare ,parcurgeti temeinic disp L nr 230/2007 si HG nr 1588/2007
Va multumesc pentru raspuns , am gasit ce cautam.
Pana la urma, acest fond de rulment, achitat de catre dvs. o sa va ajuta intr-un fel, insa trebuie clarificata situatia cu proprietarul smecher. Legea este clara - proprietarul trebuie sa achite Fd. de rulment si in valoarea hotarata in AG a proprietarilor.
Am doua nelamuriri:
1. De ce aceasta suma reprezentand Fd. rulment este atat de mare?
2. De as. prop. nu emite chitante separat, numai pentru Fd. rulment?
Ce puteti face?
Nu mai platiti proprietarului o parte din chirie si as. prop. sa transfere intreaga valoare achitata de catre dvs. in fd. proprietarului (daca nu cumva proprietarul este in cardasie cu administratorul)... Pe chitanta eliberata de as. prop. ce nume este trecut, al dvs. sau al proprietarului?
Functie de raspunsuri, mai discutam!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata fond de rulment hytre_87 hytre_87 Buna ziua, M-am mutat in noul meu apartament de o luna de zile. Astazi am fost sa platesc intretinerea iar domnul de la asociatie nu a vrut sa imi primeasca ... (vezi toată discuția)
Fond reparatii asociatii proprietari MOTEABOGDAN MOTEABOGDAN Buna seara,va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema:in asociatia noastra presedintele impreuna cu administratorul au hotarat sa transforme fondul de ... (vezi toată discuția)
Fond de reparații evidențiat pe chitanță tereau tereau Bună ziua . Doresc să știu dacă este obligatorie evidențierea fondului de reparații pe chitanța emisă de Asociația de Proprietari, precum și actul ... (vezi toată discuția)