Salutare!
A si vrea sa stiu daca ma puteti ajuta in privinta platii fondului de rulment,
Am avut un apartament care a fost cumparat chiar de chiriasul care a stat mai multi ani (3 cred) .
In acest timp nu am vb despre plata fondului de rulment , platindu l chiriasul mereu pentru ca venea cu totul in intretinere desi era intr adevar scris separat , nu au fost emise chitanțe separat , acum chiriasul adica de acum noul proprietar doreste sa i platesc eu ca fost proprietar fondul de rulment pe perioada in care a stat , adica sa i restitui suma de bani care a platit o cat timp a stat in chirie.
Fiind noul proprietar eu vanzatorul pot face ceva in privinta asta sau sunt obligata prin lege sa i platesc eu fondul de rulment?!
Multumesc anticipat!
Eu "vad" asa lucrurile:
- Fd. de rulment se achita de catre proprietar ;
- fiind achitat de catre chirias, sigur, intreaga suma va fi inapoiata de catre proprietar, acestuia;
- dar, devenind proprietar, va fi nevoit sa achite asociatiei, intreaga suma a Fd. de rulment hotarata in cadrul as. prop.(suma deja achitata);
- in aceste conditii - as. prop. nu inapoiaza Fd. de rulment proprietarului (as. prop. "stie" ca aceasta suma apartine proprietarului, chit ca aceasta a fost achitata de catre chirias, da?), dar il transfera noului proprietar;
In aceste conditii, toata lumea este multumita: vechiul prop.-asociatia-noul prop. !
Succes!