avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Salutare! Restituirea platii fondului de rulment.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Salutare! Restituirea platii fondului de rulment.

Salutare!
A si vrea sa stiu daca ma puteti ajuta in privinta platii fondului de rulment,
Am avut un apartament care a fost cumparat chiar de chiriasul care a stat mai multi ani (3 cred) .
In acest timp nu am vb despre plata fondului de rulment , platindu l chiriasul mereu pentru ca venea cu totul in intretinere desi era intr adevar scris separat , nu au fost emise chitanțe separat , acum chiriasul adica de acum noul proprietar doreste sa i platesc eu ca fost proprietar fondul de rulment pe perioada in care a stat , adica sa i restitui suma de bani care a platit o cat timp a stat in chirie.
Fiind noul proprietar eu vanzatorul pot face ceva in privinta asta sau sunt obligata prin lege sa i platesc eu fondul de rulment?!
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Septembrie 2024
Ala1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:37, 21 Septembrie 2024
Dacă v-ati luat fondul de rulment când ați vândut, da,ii datorati suma platita ca fond pe ultimii 3 ani ca plata nedatorata.
Eu "vad" asa lucrurile:
- Fd. de rulment se achita de catre proprietar ;
- fiind achitat de catre chirias, sigur, intreaga suma va fi inapoiata de catre proprietar, acestuia;
- dar, devenind proprietar, va fi nevoit sa achite asociatiei, intreaga suma a Fd. de rulment hotarata in cadrul as. prop.(suma deja achitata);
- in aceste conditii - as. prop. nu inapoiaza Fd. de rulment proprietarului (as. prop. "stie" ca aceasta suma apartine proprietarului, chit ca aceasta a fost achitata de catre chirias, da?), dar il transfera noului proprietar;
In aceste conditii, toata lumea este multumita: vechiul prop.-asociatia-noul prop. !
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond rulment chirias. Dragos.MC Dragos.MC Bunasera, Am si eu o intrebare, sunt Chirias de 2 ani , in primul an fiind ocupat cu serviciul si alte lucruri nu am sesizat cam ce suma am platit la ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment dragoscosmin84 dragoscosmin84 Pe lista de intretinere figurez cu un fond de rulment de 550 de lei D-na administrator spune ca bani acestia nu mai exista, dar ei sunt trecuti in fiecare ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani de la asociatie la vanzarea apartamentului tudosevictorel tudosevictorel Buna ziua. Am in vanzare [actele se semneaza pe 18 01 2016]un apartament si am in asociatie o suma de bani pentru fond de rulment,fond de reparatii si fond ... (vezi toată discuția)