avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Recuperare bani de la asociatie la vanzarea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Recuperare bani de la asociatie la vanzarea apartamentului

Buna ziua. Am in vanzare [actele se semneaza pe 18 01 2016]un apartament si am in asociatie o suma de bani pentru fond de rulment,fond de reparatii si fond pentru inlocuirea liftului in luna martie-aprilie. ESTE OBLGAT ADMINISTRATORUL SA-MI RESTITUIE ACESTI BANI si dupa aceea sa incaseze de la noul propietar ?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 18:59, 15 Ianuarie 2016
Se restituie doar fondul de rulment.
Fondul de reparatii nu se restituie conform legislatiei actuale (atentie, inainte de 2007 se restituia si soldul fondului de reparatii).
Cat priveste sumele pentru modernizarea liftului, poate discutati cu viitorul proprietar.
Conform disp HG nr 1588/2007 proprietarului i se poate restitui fondul de rulment in situatia pierderii calitatii de proprietar,la vanzarea bunului mobil sau in alte situatii legal prevazute
Fondul de reparatii nu se restituie,sumele aferente ramand in gestiunea asociatiei de proprietari pentru intretinerea si reparatia partii comune

Intrebarea dvs. este pusa , asa cum o pun romanii de obicei - aiurea-n tramvai - daca nu va suparati...
ESTE OBLGAT ADMINISTRATORUL SA-MI RESTITUIE ACESTI BANI...

Cum adica domnule, ramane la latitudinea administratorului sau sunt niste reguli dinainte stabilite - asa cum de altfel vi s-a raspuns mai sus?
Apoi, "deasupra" administratorului - care nu este altceva decat angajatul dvs. - sunt si alte persoane care formeaza conducerea asociatiei, ce ziceti? Haideti sa ne luam de administrator, doar lui i-am dat banii, nu?
Mergeti la sediul as. prop.(recomandat cu cumparatorul), discutati cu presedintele si o sa va clarificati, adica o sa constatati ca o sa vi se aprobe inapoierea doar a fondului de rulment, daca nu va intelegeti cumva cu noul proprietar si faceti un schimb.

Cu referire la fd. de reparatii pentru repararea/inlocuirea liftului - pai eu nu cred ca ati achitat toate "ratele", de aceea, ce ati achitat dvs. este bun achitat, iar ratele ramase, o sa le "vindeti" noului proprietar. Cam asa stau lucrurile in privinta intrebarii dvs.

Succes!
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii apartament prima casa Eveyn Eveyn Buna ziua! Am achizitionat de curand un apartament prin programul Prima Casa. Ne-am mutat in el de 2 saptamani si ceva. Proprietarii au fost draguti si ... (vezi toată discuția)
Asociatie locatari, fondul de rulment carmen2009 carmen2009 fondul de rulment mai este obligatoriu? administratorul mai poate aduna bani in avans ex lift reparatii?el zice ca aduna pentru 4 ani in avans? are dreptul? (vezi toată discuția)
Restituire fond de reparatii la data vanzarii apartamentului lavi_i lavi_i Buna ziua, In urma cu cateva zile am vandut un apartament care face parte dintr-un bloc care are o Asociatie de Proprietari. Am cerut Presedintelui Asociatiei ... (vezi toată discuția)