avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna ziua
tatal meu biologic s/a recasatorit si are o casa , mai are si o nevasta si un copil , tata moare acu 10 ani si sotia nu a facut succesiua nici pana in ziua de azi.
intrebare : poate sa vanda ori sa faca succesiunea fara mine in conditiile in care casa este pe numele lui. ?
Cel mai recent răspuns: feliciaion , utilizator 08:58, 30 Iunie 2016
nu poate sa vanda fara dezbaterea succesiunii, însă dvs trebuia sa acceptați succesiunea fie expres, prin de claratie autentică la notar, fie tacit-facand acte si fapte de acceptare. Termenul de exercitare al optiunii succesoarle fiind pe Vechiul Cod de 6 luni. Sotia tatalui dvs daca va contesta calitatea dvs de mostenitor se poate prevala de acest lucru daca nu ati facut aceste lucruri.
nu se pune la indoiala calitatea mea de mostenitor insa sotia nu a facut nimic si tatal meu este decedat de 10 ani.
multumesc
Mergeti la un notar public si faceti demersurile necesare in vederea dezbaterii succesiunii.
ok, multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care e dreptul meu la mostenire ione23 ione23 Buna ziua! Tatal meu a decedat in 2004 care este dreptul meu la mostenire in conditiile in care parintii mei sunt divortati(mama l-a despagubil in urma ... (vezi toată discuția)
Succesiunea Beatrice86 Beatrice86 Buna ziua.Acum 9 luni de zile a decedat tatal meu. Eu si sora mea,fiind fetele din prima casatorie, nu am dat o declaratie de acceptare a mostenirii,care am ... (vezi toată discuția)
Mostenire si dreptul mostenitorului bidalac ovi bidalac ovi buna seara.nu prea stiu cum sa incep.scuzati-ma.bunicul meu a murit acu 7 ani,a fost casatorit de doua ori.din prima casatorie a aparut mama mea dupa,au ... (vezi toată discuția)