avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu paternal intrerupt de concediu medical?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu paternal intrerupt de concediu medical?

Buna ziua
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: un salariat are CIM suspendat din initiativa salariatului - se afla in concediu paternal de 15 zile in perioada 06.06 - 24.06.2016 (are curs de puericultura). Aduce un certificat medical pentru 3 zile in perioada 13-15.06.2016. Acest certificat medical prelungeste concediul paternal? Va rog daca puteti sa imi indicati si cadrul legal. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:55, 1 Iulie 2016
Intrucat ambele situatii constituie cauze de suspendare a contractului individual de muncă, prevalează cauza de suspendare de drept.

Aceast se aplica cu prioritate, întrucât efectele acesteia operează ope legis, adica independent de manifestarea de voinţă a uneia din părţile contractante.
Buna ziua.
Asta inseamna ca angajatorul e obligat sa acorde salariatului inca 3 zile de concediu paternal dupa 24.06.2016, sau concediu paternal inceteaza la 25.06.2016?
Multumesc frumos.
Concediul paternal se va prelungi cu durata concediului medical, in aceasta situatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

cm incepand cu ziua desfacerii cim ContSters146823 ContSters146823 Daca in aceeasi zi cu desfacerea disciplinara a CIM intervine concediu medical, acesta din urma mai are prioritate in acest caz? ? Logic ar fi ca acesta sa nu ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract munca giusi giusi Buna ziua Sunt angajat cu contract de munca pe perioada determinata,care expira pe 17.10.2014,iar intre timp am facut o depresie si momentan sunt in ... (vezi toată discuția)
Despre cele 15 zile de concediu paternal laritzu laritzu Concediul paternal de 5zile +10 curs de puericultura se trec in ReviSal ca suspendare a CIM-ului ? Este obligatoriu ? Multumesc. (vezi toată discuția)