avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drept concediu medical dupa expirare angajare pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drept concediu medical dupa expirare angajare pe perioada determinata

Buna ziua
In situatia in care un angajat pe perioada determinata isi termina contractul la 23.06. (de ex.) si prezinta angajatorului concediu de boala cu data de 23.06 se prelungeste perioada cat este angajat? Contractul expira de drept la 23.06 fara alte formalitati, nu?
Dar daca este vorba de functie publica? Viceprimar? Noul consiliu a fost constituit la 23.06, logic vechiul consilier-viceprimar isi incheie mandatul vechi atunci. Viceprimarul este in functie pana este si Consiliul Local din care a fost ales.
Acum aceasi persoana este consilier local - nou ales de la 23.06, dar nu a fost ales alt viceprimar inca. Vechiul VicePrimar poate aduce concediu medical de 2 saptamani, cu 23.06 si va fi achitat integral de Primarie? Chiar daca functia de viceprimar a ajuns la termen in 23.06??
Ultima modificare: Joi, 30 Iunie 2016
Manuela Bernat, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:17, 30 Iunie 2016
1. C.i.m. inceteaza de drept la data de 23.06.2016, chiar daca salariatul intra in concediu emdical cu acesata data.

Art.49 c.mun.
...
(5) De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.
...

2. Consiliul local îşi exercită mandatul de la data constituirii până la data declarării ca legal constituit a consiliului nou-ales.

in acest caz, noul Consiliul a fost declarat ca legal constituit?
Ultima modificare: Joi, 30 Iunie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
DA, Noul consiliu Local a fost investit in data de 23.06.2016. Nu s-a ales VicePrimar pentru ca nu se inteleg. NU este nimeni pe aceasta functie.
Vechiul VicePrimar poate fi pontan in iulie in concediu medical? Sau mandatul lui s-a incheiat pe 23.06.2016, chiar daca are concediu medical maxim pe 23.06.2016 poate fi pontat in boala?
Opinia mea este ca a incetat mandatul vechiului viceprimar la data declarării ca legal constituit a consiliului nou-ales.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Post viceprimar vacant. termen maxim ptr realegearea unui nou viceprimar? jmkr jmkr Buna ziua! Presupunem ca postul de viceprimar a devenit vacant din diferite motive (penale, medicale, demisie, etc). Care-i termenul maxim in ptr realegerea ... (vezi toată discuția)
Constiuirea unui nou consiliu local cata32 cata32 După alegeri, până la sedinta de constituire a noului consiliu local se poate convoca vechiul consiliu local in sedinte? Care sunt prevederile legale in ... (vezi toată discuția)
Consilierul local care este bolnav se poate invoi? cri_secret_ina cri_secret_ina As dori sa stiu daca,in situatia in care a suferit o operatie,un consiler local poate primi indemnizatia si pentru sedintele la care a lipsit. De catre cine ... (vezi toată discuția)