avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Revenire in concediu crestere copil - intre timp ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Revenire in concediu crestere copil - intre timp disponibilizare

Buna ziua. Sunt intr-o situatie mai aparte.Am trimis actele angajatorului pentru reintrarea in concediu crestere copil pina la 2 ani, incepind cu 15 iulie. Dar, astazi am aflat ca, incepind cu 01 septembrie, postul meu se va desfiinta. Copilul meu s-a nascut pe 8 ianuarie. Intrebarile mele sunt:
1. Pina cand am dreptul la concediu? Pina la 2 ani, sau 1 an si 11 luni?
2 Angajatorul maieste obligat sa nu ma dea afara timp de 6 luni de la intoarcerea la serviciu?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:40, 1 Iulie 2016
1. Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC si indemnizatia aferenta, fie ca solicita sau nu acest drept, atunci durata CCC pentru mama se reduce cu o luna de zile.
In speta, mama va beneficia de CCC pana la implinirea de catre copil a varstei de1 an si 11 luni, inclusiv.

Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC, atunci mama va beneficia de CCC pana ila data in care copilul implineste 2 ani, inclusiv.

2. Potrivit noilor modificari , in vigoare din 01.07.2016, angajatorul are interdictia de a va concedia pe o durata de 6 luni de la data revenitriii din CCC.

Pe durata CCC , postul pe care-l ocupati poate fi desfiintat.

Cred ca nu am enuntat eu toate datele problemei. Baietelul meu are 1 an si 6 luni. Am fost in CCC pina la 11 luni , dupa care am revenit la servici. Acum as vrea sa ma reintorc in CCC, asa cum am spus . Daca tatal a beneficiat o data de acea luna de CCC , si acum va beneficia de ea? Sau , fiindca el deja a luat CCC , eu voi sta pina la implinirea varstei de 2 ani de catre copil?

Multumesc
1. In cazul dvs. veti putea solicita reintrarea in CCC pana inclusiv in ziua in care copilul implineste varsta de 2 ani.

2. Tatal copilului a efectuat deja acea luna de CCC si nu mai trebuie sa intre iar in CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua,sunt in concediu de crestere copil,pe 11 februarie ... cristinaflorentina cristinaflorentina Buna ziua,sunt in concediu de crestere copil,pe 11 gebruarie implineste 2 anisori,cand ar trebui să ma intorc la serviciu?o cunostinta mi-a zis ca sa intors ... (vezi toată discuția)
Reluare activitate inainte de terminarea concediului crestere copil divele divele Cu cat timp inainte de implinirea varstei de 2 ani a copilului trebuie sa ma reintorc la locul de munca. Copilul meu implineste varsta de 2 ani la 1 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. cand ma pot intoarce din ccc legal avad in vedere ... Bella Bella Bella Bella Buna ziua. Cand ma pot intoarce din CCC legal avad in vedere ca băiețelul împlinește 1 an si 11 luni pe 27 oct, respectiv i 2 ani pe 27 nov 2021? Sunt ... (vezi toată discuția)