Buna ziua. Sunt intr-o situatie mai aparte.Am trimis actele angajatorului pentru reintrarea in concediu crestere copil pina la 2 ani, incepind cu 15 iulie. Dar, astazi am aflat ca, incepind cu 01 septembrie, postul meu se va desfiinta. Copilul meu s-a nascut pe 8 ianuarie. Intrebarile mele sunt:
1. Pina cand am dreptul la concediu? Pina la 2 ani, sau 1 an si 11 luni?
2 Angajatorul maieste obligat sa nu ma dea afara timp de 6 luni de la intoarcerea la serviciu?
Multumesc
1. Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC si indemnizatia aferenta, fie ca solicita sau nu acest drept, atunci durata CCC pentru mama se reduce cu o luna de zile.
In speta, mama va beneficia de CCC pana la implinirea de catre copil a varstei de1 an si 11 luni, inclusiv.
Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC, atunci mama va beneficia de CCC pana ila data in care copilul implineste 2 ani, inclusiv.
2. Potrivit noilor modificari , in vigoare din 01.07.2016, angajatorul are interdictia de a va concedia pe o durata de 6 luni de la data revenitriii din CCC.
Pe durata CCC , postul pe care-l ocupati poate fi desfiintat.
Cred ca nu am enuntat eu toate datele problemei. Baietelul meu are 1 an si 6 luni. Am fost in CCC pina la 11 luni , dupa care am revenit la servici. Acum as vrea sa ma reintorc in CCC, asa cum am spus . Daca tatal a beneficiat o data de acea luna de CCC , si acum va beneficia de ea? Sau , fiindca el deja a luat CCC , eu voi sta pina la implinirea varstei de 2 ani de catre copil?