avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Parcare cu bucluc
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Parcare cu bucluc

Vizavi de blocul meu este o parcare cu 5 locuri de cand ma stiu. In fata parcarii este un magazin de metalo-chimice. Am parcat masina pe un loc unde parcheaza toat lumea, inclusiv proprietarul. Acesta din urma mi-a spus sa iau masina de acolo ca el plateste impozit pe locurile de parcare. Cica ar avea doua. Precizez ca nu este niciun marcaj facut de el, nicio mentiune sau sa scrie undeva ca e parcarea magazinului.

Ce e de facut?
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 10:18, 17 Iulie 2016
Va adresati serviciului parcari din cadrul primariei. Solicitati un loc de parcare dintre cele 5 si vedeti astfel daca apartin de domiciliul dvs. sau sunt inchiriate. Daca obtineti un loc acolo solicitati primariei sa il marcheze iar daca tipul mai parcheaza masina acolo chemati politia locala.
Oricine inchiriaza un loc de parcare trebuie sa marcheze si sa scrie ca este inchiriat conform nr. .... Daca nu pune marcaj valabil va puteti parca.
Din nefericire am fost amenintat de catre proprietar ca imi zgarie masina. Ce pot face in cazul acesta? Sa ma duc la politie?
Ati fost la primarie sa aflati situatia juridica a locurilor de parcare?
Daca ati fost "informat" despre zgaraierea masinii este clar in opinia mea ca nu are nicio dovada a inchirierii locurilor de parcare si merge la intimidare. In astfel de cazuri cel care are locul de parcare inchiriat apeleaza la politia locala.
Depuneti o plangere preventiva la politie iar daca veti gasi masina zgaraiata va exista deja un suspect. Puteti depune o sesizare si la politia locala care apartine de primarie.
Ultima modificare: Duminică, 17 Iulie 2016
cyan, moderator
O solutie buna este montarea unei camere de supraveghere care sa prinda masina dumneavoastra. Daca solutia este prea scumpa puneti una falsa care e 25-50lei. Dar neaparat anuntati-l pe respectivul ca v-ati montat camera.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o intrebare, daca puteti sa ma ajutati va rog frumos, ... Andreea Vogue Andreea Vogue Buna ziua, am o intrebare, daca puteti sa ma ajutati va rog frumos, langa blocurile unde locuiesc sunt 2-3 parcari marcate cu vopsea alba, dar fara nici un ... (vezi toată discuția)
Am acest drept ca sa imi parchez si eu masina pe un loc trasat ... Andreea Vogue Andreea Vogue Am acest drept ca sa imi parchez si eu masina pe un loc trasat cu vopsea alba, dar fara nici un numar de imatriculare ori tablita masina prin care sa rezulte ... (vezi toată discuția)
Nu exista loc de parcare marcat , nu putem cumpara dar primesc somatie de parcare neregulamentara emanuela_ab emanuela_ab buna seara , am gasit eu aici in site ce fac daca primesc amenda pentru parcare pe loc platit , dar nu stiu ce pot face daca acest loc nu e marcat , fiind ... (vezi toată discuția)