avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Curatenie in bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Curatenie in bloc

Buna ziua,

Avem angajat in bloc "ingrijitor de serviciu" (am inteles ca aceasta este denumirea corecta). Nu il cunosc personal, pentru ca am achizitionat apartamentul cu 3 luni in urma, insa am inteles ca este vorba de un domn trecut de 60 de ani. Cert este ca, pe scara blocului este o mizerie de nedescris. Aparent, face "curatenie" doar la parter si la etajul unu, iar la urmatoarele etaje nu se mai deranjaza. S-au facut multe sesizari la administrator si asociatia de proprietari, dar raspunsul a fost mereu acelasi "ce sa-i faci...aia este". Nu mai vorbesc de ce se intampla in spatiul verde, ca iti crapa obazul de rusine daca ai vreun musafir pe timpul zilei.

Inteleg ca administratorul este prieten la catarama cu ingrijitorul de serviciu, motiv pentru care nici nu se misca nimic. De asemenea, administratorul nu a mai organizat o intalnire de vreo 12 ani..

Pot refuza plata ingrijitorului la intretinere? Ca pana la urma...tot eu dau cu mopul pe palier.
De asemenea, pot face reclamatie undeva pentru mizerie? Zilele trecute am vazut niste chestii albe, miscatoare, ca niste larve la parterul blocului..
Este inuman sa locuiesti astfel, in conditiile care cineva este platit pentru niste servicii pe care nu si le asuma.

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarile mele. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:59, 30 Iunie 2016
administratorul nu a mai organizat o intalnire de vreo 12 ani..

Despre ce intalniri faceti vorbire,pentru ca dispozitiile in vigoare nu prevad obligatii in sarcina administratorului de imobil sa organizeze "intalniri"
Dispozitia in vigoare prevede obligativitatea convocarii de adunare generala,in fiecare an,de regula in primul trimestri,adunare care se convoaca de catre presedinte sau comitetul executiv
In situatii speciale,adunarea generala poate fi convocata si de catre minimum 20 % dintre proprietari
Pot refuza plata ingrijitorului la intretinere?

Dv in calitate de proprietar,conform dispozitii in vigoare,aveti obligatia legala,ca lunar sa achitati c/v cota intretinere inclusiv parti comune
Daca apreciati ca ingrijitorul nu se achita de obligatiile de serviciu,aveti dreptul sa sesizati oficial angajatorul=asociatia de proprietari,reprezentata de catre presedintele de asociatie
Daca va asumati responsabilitatea sa nu achitati c/v indemnizatie ingrijitor,dati ocazia initierii unui eventual litigiu cu asociatia de proprietari care initial in temeiul disp L nr 230/2007 art 49 poate sa aplice penalitati pentru orice suma cu titlu de restanta neachitat in termenul stabilit,
sau daca staruiti sa nu achitati se poate ajunge la situatia neplacuta ca asociatia sa demareze procedura prevazuta de art 50 din L nr 230/2007 respectiv actionarea dv in instanta pentru recuperare debit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terasa reparata de locatarii ultimului etaj alexberi alexberi Este normal ca doar locatarii ultimului etaj sa plateasca repararea terasei? M-am mutat la ultimul etaj al unui bloc cu asociatie de locatari. ... (vezi toată discuția)
Intrarea pe bloc blocata z3nad z3nad Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc la ultimul etaj iar deasupra mea administratorul, din cauza faptului ca s-au furat componente de la motorul liftului, a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cine trebuie sa se ocupe de reparatie si zugravirea ... natasav natasav Buna ziua, Cine trebuie sa se ocupe de reparatie si zugravirea scarii de bloc? Recent am cumparat un apartament in acest bloc dar parterul arata groaznic ... (vezi toată discuția)