avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Achizitie autovehicul de la o firma cu datorii la stat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Achizitie autovehicul de la o firma cu datorii la stat

Buna ziua,
Am cumparat o masina de la o persoana juridica care ulterior cand am vrut sa realizez actele am aflat ca are datorii la stat.Contractul de vanzare cumparare a fost facut intre mine si firma respectiva si avem si factura precum ca am achitat valoarea masinii.
Avem toate actele masinii de la vechiul proprietar,
La momentul respectiv nu am stiut ca trebuie sa solicit certificatul de atestare fiscala de la pers juridica in cauza.
Cum pot proceda totusi sa trec masina pe numele meu?
Totusi am dat niste bani pe ea si persoana juridica acuma nu mai e de gasit.
Cum pot ori sa mi recuperz banii inapoi sau sa raman cu masina cu acte in regula ?
Cel mai recent răspuns: andreearada , utilizator 10:46, 3 Decembrie 2009
Daca proprietar al masini este persoana juridica("Avem toate actele masinii de la vechiul proprietar "????)atunci trebuie sa actionati in instanta pentru obligarea acesteia la predarea fisei fiscale si a certificatului fiscal e din pacate singura dv. sansa ........sau tot prin instanta sa obtineti rezolutionarea(anularea contractului de vanzare-cumparare )
"Pinkall" ti-ai mai rezolvat problema? poate ne zici si noua cum anume...
Odata gasit vechiul proprietar, nu ar fi o problema sa-ti dea o copie dupa certificatul de atestare fiscala, nu stiu cum ar trebui procedat in ceea ce priveste fisa fiscala.
Si eu in aceeasi situatie, doar ca eu lucrez la firma respectiva, deci nu se pune problema ca nu o mai gasesc, am dat banul am primit actele cheile si tot ce imi trebuie doar ca nu e pe numele meu masina, daca firma are datorii la stat nu exista nici o metoda sa o cumpar cu acte?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat fiscal auto VasileDaniel VasileDaniel buna seara, am cumparat la data de 06.12.2010, o masina de la un domn, care la randul lui a cumparat-o de la proprietar in data de 30.11.2010. Acest domn ... (vezi toată discuția)
Acte necesare vanzare autovehicul persoana juridica catre persoana fizica RonertN RonertN Buna, as avea o rugaminte, daca poate cineva sa-mi spuna ce fel de acte am nevoie ca pesoana juridica sa vand un autovehicul proprietatea firmei, catre o ... (vezi toată discuția)
Autoturism Maria Claudia Maria Claudia Buna seara, As dori sa stiu daca, in momentul in care are loc o vanzare-cumparare autoturism cu plata in rate, intre o persoana juridica si persoana fizica, ... (vezi toată discuția)