Recent am descoperit că mi s-a comis o lezare în dreptul de moştenire.
În anul 2007 tatăl meu a decedat. În 2010, fratele lui a deschis un proces în instanţă pentru anularea titlului de proprietate a unor terenuri moştenire de la bunic, la care tatăl meu avea dreptul. Eu, de asemenea, fiind moştenitor direct, aveam dreptul după tatăl meu. Am opus "rezistenţă", am făcut recurs pentru a-mi solicita dreptul cuvenit, însă m-am lovit de ziduri, instanţa de judecată pledând în favoarea unchiului meu care a depus o dovadă, după 2 amânări, în care tatăl meu renunţă la succesiune şi donează partea ce i se cuvine. La data respectivă nu am văzut această dovadă, fiind bulversat de decizia judecătorului.
Recent, am cerut dosarul de la arhivă, pentru examinare. Culmea, nu recunosc semnătura tatălui meu!!!!!
Puteti apela la calea extraordinara de atac a revizuirii.
Noul Cod de procedura civila
SECŢIUNEA a 3-a
Revizuirea
Art. 509
Obiectul şi motivele revizuirii
(1) Revizuirea unei hotărâri pronunţate asupra fondului sau care evocă fondul poate fi cerută dacă:
3. un judecător, martor sau expert, care a luat parte la judecată, a fost condamnat definitiv pentru o infracţiune privitoare la pricină sau dacă hotărârea s-a dat în temeiul unui înscris declarat fals în cursul ori în urma judecăţii, când aceste împrejurări au influenţat soluţia pronunţată în cauză. În cazul în care constatarea infracţiunii nu se mai poate face printr-o hotărâre penală, instanţa de revizuire se va pronunţa mai întâi, pe cale incidentală, asupra existenţei sau inexistenţei infracţiunii invocate. În acest ultim caz, la judecarea cererii va fi citat şi cel învinuit de săvârşirea infracţiunii;