avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nu imi pot recupera masina..
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nu imi pot recupera masina..

Buna ziua , ma numesc Ana... am o problema si v as ruga sa ma ajutati cu orice raspuns puteti si credeti de cuviinta ca as putea sa fac..
Am avut o cearta cu fostul concubin.. M a batut si m a dat afara din casa noaptea .. mi-a rupt buletinul si certificatul de nastere si alte acte de ale mele .. eu aveam o masina cumparata de mine.. el mi a luat masina cu ambele chei.. si actele masinii.. insa eu am dovada ca masina este cumparata de mine... vroiam sa o inscriu pe numle meu .. am fiscalul .. iar la circa financiara este trecuta tot pe numele eu adica eu ii platesc taxele.. el se plimba nestingherit prin Bucuresti .fara permis .. am anuntat autoritatile .. vreau sa zic ca am fost sa imi iau bagajul de unde am locuit cu el in chirie .. am trecut pe langa 3masini de politie si nimeni nu l a oprit .. cu toate ca eu i am anuntat ce s a intamplat.. am fost la 3 sectii de politie si am oprit si 5 echipaje de politie in decurs de 2 zile.. din acea zona unde am stat si unde stiu ca el circula cu masina ... nimeni nu face nimic.. nu stiu ce sa fac.. masina imi este furata .. o sa fie vanduta cu toate ca eu ii platesc taxele ... am fost la politie si nimeni nu ma poate ajuta .. imi spun ca este cuvantul meu impotriva cuvantului sau... ma trimiteau de la o persoana la alta... el vrea sa vanda masina . cu toate ca masina figureaza ca eu ii platesc toate taxele .. Nu stiu cum sa fac sa o pot recupera... va rog din suflet sa ma ajutati .. fara masina si fara cartea masinii eu nu o pot duce sa o innmatriculez... nu stiu ce sa fac .. Sper sa mi dati un sfat cat mai bun... daca aveti vreo intrebare nu ezitati sa ma intrebati ... sunt inca socata de ce s a intamplat.. si sper ca nu am pierdut vreun amanunt....
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Pulwinder , utilizator 12:37, 1 Iulie 2016
La politie ati depus plangere scrisa sau doar ati descris verbal situatia in care va aflati?

Pentru violenta puteati apela serviciul de urgenta 112.

Certificatul de inmatriculare al masinii la cine se afla?

Depuneti plangere scrisa atat pentru violenta, distrugerea documentelor de identitate cat si pentru furtul masinii deoarece masina v-a fost luata fara acord.

Daca politia nu vrea sa inregistreze plangerea atunci o depuneti la parchet si precizati ca in data de X politistul de serviciu de la sectia Y nu a vrut sa va inregistreze plangerea, ca ati fost plimbata de la un agent la altul, etc..

Obtineti si un certificat medico-legal de la IML.
eu i am mai depus o plangere acum cateva luni tot pentru ca m-a batut.. si am fost si la IML ... insa m a amenintat sa imi retrag plangerea ca o sa ma distruga.. eu sunt singura.. nu am pe nimeni imi este frica si nu stiu ce sa fac.. nici atunci legea nu prea i a facut nimic... el se cunostea cu politistul la care am depus eu plangerea.. masina inca nu este innmatriculata p numele meu .. am fiscalul si documentul prin care o pot inscrie . insa fara masina si fara cartea masinii eu nu opot inscrie nici de la el nu am cum sa o iau .. cert este ca politia nu ma poate ajuta si trb sa fac orice sa imi iau masina inapoi ... trebuie sa existe o cale .. pana o sa ma ajute pe mine legea el o sa vanda masina.. si o sa fiu nevoita sa ma duc la persoana care a cumparat o sa ii demonstrez ca este furata .........
sunt inca in stare de soc.. nu stiu ce sa fac va rog din suflet sa ma ajutati ..
la politie nu mi au luat nici o declaratie ieri .. doar ma trimiteau de la unul la celalalt .. am vb cu vreo 3-4 politisti si ziceau ca este cuv meu impotriva cuv lui . cu toate ca eu inca aveam vanatai pe fata de cand m a batut (s-a int acum 2 zile).. zgarieturi pe gat fiindca a vrut sa ma stranga e gat cu un cablu .. nimeni nu ma ajuta pentru ca ma vad fata si am doar 20 de ani .. nu le pot inspira cine stie ce incredre .. nu stiu ce sa le zic .. doar plang si ma tot gandesc ce as putea sa fac..
el m a amenintat ca nu o sa ma lase impace si tot vine aici in adresa in care locuiesc acum .. nu pot iesi nici afara din casa ..

daca eu platesc taxele masinii si am dovada ca eu am cumparat masina ..vechiul propietar mi a spus ca daca am trecut o pe numele meu la Circa Financiara e ca si cum sunt proprietara masinii .. si el nu poate face nimic ... el nu are nici o dovada ca mi ar fi dat mie vreun ban pe ea sau ceva... zic asta pt ca politistii mi au zis ca el poate spune ca mi a dat banii pe masina .. dar din partea lui sunt doar vorbe eu vorbesc pentru ca am dovezi .. el nu munceste .. nu are nimic nu poate demonstra nimic ..
Aveti contractul de vanzare/cumparare in original pe numele dvoastra? Daca il aveti atunci sunteti proprietarul masinii chiar daca nu este inca inregistrata la fisc sau la politie.

El mai are vreun document al masinii inafara de cartea de identitate a masinii?
La cine este certificatul de inmatriculare?

Nu poate vinde un bun care nu este pe numele lui.
Cum nu are nici procura pentru vanzare nu trebuie sa va faceti probleme

Mergeti si depuneti plangerea pentru violenta, amenintari si furt la parchet si nu la politie.

Apelati la ajutorul unui ONG care sprijina victimele violentei conjugale.

da, eu am contractul de vanzare cumparare . el are cartea masinii si actul de inmatriculare al primului propietar .. el nu poate face nimic sa o inscrie pe numele lui sau ceva..
o sa incerc sa caut ajutor la un ONG cum a-ti spus dumneavoastra sper ca, macar ei sa ma ajute ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sot violent,vreau sa divortez!!! ContSters228634 ContSters228634 Buna ziua.Ieri,duminica,06.11.2011 am fost batuta de sotul meu si data afara din casa,mentionez ca situatii de genul acesta au mai existat si m-am intors.Dar ... (vezi toată discuția)
Ajutor - am fost batut de politisti si amendat fara sa fi facut nimic add2013 add2013 Aseara in jurul orei 1:00 am fost cu 2 prieteni la 1 magazin non-stop . Ne servea la geam iar noi ne uitam pe geam ca nu eram hotarati ce anume sa ... (vezi toată discuția)
Am fost agresat, ce pot face? romaria2012 romaria2012 Buna ziua, Am fost batut de doi tineri langa masina mea de fata cu sotia mea. La sosirea politiei ei au spus ca am sarit primul la bataie. Eu am spus ca ei au ... (vezi toată discuția)