avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil, pentru al doilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil, pentru al doilea copil

Buna ziua! Am fost in CCC pana pe data de 16.06.2016 - data la care primul copil a implinit 1 an si 11 luni (tatal copilului nu a optat pentru a intra si el in conediu 1 luna) si am beneficiat de indemnizatie 1200 lei - suma maxima care se acorda conform legii vechi. Acum sunt in concediu prenatal si urmeaza sa nasc al doilea copil pana la sfarsitul lunii iulie 2016. Am doua intrebari:
1. Concediul prenatal si postnatal (cele 126 zile) se platesc luand in considerare cei 1200 lei adica indemnizatia sau salariul pe care il aveam inainte de a intra in primul CCC?
2. Cum se va calcula CCC pentru al doilea copil? In functie de indemnizatia primita in ultimii 2 ani sau in functie de salariul pe care il aveam inainte de a intra in CCC1?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:08, 1 Iulie 2016
1. - Indemnizatia pentru concediu de maternitate (prenatal si postnatal) se calculeaza avand in vedere veniturile din cele 6 luni anterioare adica veniturile din indemnizatia pentru CCC1.
- Pentru aceasta trebuie sa aduceti de la AJPIS adeverinta cu veniturile din cele 6 luni.

2. - Indemnizatia pentru CCC2 se calculeaza avand in vedere veniturile din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).
- Aici intra veniturile din indemnziatia pentru CCC1 si din indemnizatia pentru concediul de maternitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu prenatal/postnatal monykat monykat As dori sa stiu cum se calculeaza concediul prenatal si postnatal in situatia urmatoare. Am un copil care face 2 ani pe 1 septembrie. De pe 1 august m-am ... (vezi toată discuția)
Calcul cic al 2-lea copil carmenlazar carmenlazar Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Am un copil care in 16.07.2015 va implini 2 ani. M-am intors la serviciu in 12.06.2015. Urmeaza sa nasc al ... (vezi toată discuția)
Insarcinata in timpul concediului de crestere copil Cristina_Alex Cristina_Alex Daca actualul concediu de crestere copil se termina pe 13 decembrie (atunci ar trebui sa ma intorc la munca) si urmeaza sa nasc al doilea copil pe 30 ianuarie, ... (vezi toată discuția)