avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua,

As avea nevoie de un raspuns avizat la urmatoarea problema:

Sunt casatorita si am o fetita in varsta de 5 ani. Sotul vrea sa divortam invocand infidelitatea mea pe care o demonstreaza prin discutii avute de mine cu o persoana de sex opus (discutii pe messenger) si prin cateva fotografii sustrase din telefonul meu in care apar singura, dar, nud.
1) Exista posibilitatea sa divortam la notar, iar fetita sa imi fie incredintata mie? (adica sa locuiasca cu mine) - mentionez ca tatal nu este foarte implicat in educatia si cresterea ei. O iubeste enorm, se joaca cu ea, dar nu o hraneste, nu o prea ajuta la lectii, nu se descurca cu ea cand e bolnava sau cand trebuie mers la doctor.
Daca ii va fi incredintata lui, probabil ca va fi ajutat de mama lui, dar nu sunt de acord.
2) Exista posibilitatea sa intorc aceste acuzatii impotriva lui, in sensul ca mi-a umblat in telefon de nenumarate ori pentru a verifica si extrage informatii?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 21:28, 5 Iulie 2016
1. Da, exista posibilitatea de a divorta la notar dar daca sotul dvs. nu este de acord ca exercitarea autorit. parintesti sa o desfasurati doar dvs. nu va ramane decat calea instantei.
2. Da exista posibilitatea, in definitiv v-a fost violata intimitatea, dar faptele raman. Mai exact in fata instantei veti avea totusi o bulina neagra, in definitiv mamele bune, care pot fi luate ca un bun exemplu de comportament moral de obicei nu au in telefon poze nud si nici nu isi dau mesaje pe mes. cu necunoscuti.
Va indic sa aveti grija ca in cerere sa solicitati fixarea domiciliului copilului la dvs, sa solicitati pensie alimentara pentru minor si program de vizita pentru tata. In privinta autoritatii parintesti ma indoiesc sincer ca fara acordul sotului veti reusi sa-l obtineti exclusiv in favoarea dvs. Dac in circumstantele date eu zic ca e bine si in comun.
Fetița nu va fi încredințată nimănui, nu există termenul "încredințare" în lege, și foarte probabil confundați stabilirea domiciliului minorului ca fiind o încredințare. Nu reprezintă încredințare, ci găzduire de către unul dintre părinți, care va deveni părinte rezident al minorului.

Probele pe care soțul le-a extras din telefon nu le puteți întoarce împotriva lui în speța privind divorțul, stabilirea domiciliului copilului, stabilirea autorității părintești în comun și programul de legături personale.

Orice soț/soție are dreptul de a se informa prin toate mijloacele despre buna credință a celuilalt soț, să verifice dacă îi este un soț fidel sau infidel, dacă ascunde sau înstrăinează pe ascuns bunuri comune...
Incercati sa va intelegeti cu sotul pt un divort prin acord, fie ca divortati in instanta sau la notar.
Ambii parinti veti exercita autoritatea parinteasca, iar locuinta copilului va fi la unul din parinti , de regula cel fata de care fetita e mai atasata, cine va avea conditii de crestere, etc.
Faptul ca aveti o alta relatie e motiv de divort, fara legatura cu calitatea dvs de mama.
Orice soț/soție are dreptul de a se informa prin toate mijloacele


Nu chiar, nu orice mijloc e legal.
Conteaza cum a intrat in posesia convorbirilor.
Multumesc pentru informari.
Da, prin "incredintare" ma refeream la faptul ca minorul sa stea cu mine. Nu vreau sa o privez de prezenta tatalui. Sunt de acord cu custodia comuna. Vreau doar sa locuiasca cu mine.
Ref la pct 2, credeam ca pot invoca Legea 161/2003.
IoanaMihai12 a scris:

Ref la pct 2, credeam ca pot invoca Legea 161/2003.

Ce are legea pentru prevenirea și sancționarea corupției funcționarilor publici, cu divorțul dumneavoastră`?!

Greșeala/fapta pe care o săvârșiți este motiv de divorț din punct de vedere legal.

Vă puteți înțelege să divorțați civilizat la notar și să puneți pe viitor interesul copilului mai presus de interesele personale ale părinților.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună as dori sa știu dacă o mama isi poate pierde autoritatea ... DanielC009 DanielC009 Bună as dori sa știu dacă o mama isi poate pierde autoritatea parinteasca fiindcă nu prea este prezenta. Iese de la munca la ora 16:00 nu merge nici dupa ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna copii minori, 3 ani respectiv 10 luni aallyah9 aallyah9 Buna ziua. Sunt casatorita de 5 ani si impreuna cu sotul avem doi copii de 3 ani respectiv 10 luni. Sotul este cadru militar si in timpul unei misiuni din ... (vezi toată discuția)
Divort cu 1 copil minor si partaj gigi94 gigi94 buna ziua. va explic pe scurt situatia mea: acum cateva zile sotia cu care sunt casatorit de 16 ani imi spune cand eram la un restaurant ca a fasit pe ... (vezi toată discuția)