avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda parcare cu numar inmatriculare notat gresit
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda parcare cu numar inmatriculare notat gresit

Buna ziua,

Astazi am gasit un bilet pe parbriz, ce spune ca autoturismul a fost parcat intr-o zona neregulamentara, fotografiat si sa ma prezint pentru procesul verbal.

In aceasta instiintare, numarul de inmatriculare este scris gresit. In loc de JZW este ZJW.

O poza a acestul bilet se gaseste aici, nu am gasit cum sa atasez poza la acest mesaj: [ link extern ]

Cum procedez mai departe?
1. Ma duc la adresa respectiva sa imi completeze procesul verbal, si astept sa vad daca este pe numarul corect sau nu?
2. Ma duc si le spun ca e gresit si sa completeze pe numarul corect?
3. Le spun sa se uite in poza sa treaca numarul corect? (nici nu stiu daca au poza la indemana dar totusi este treaba lor sa verifice)
4. Astept sa vina prin posta procesul verbal, si sa vad daca este completat cu numarul corect?
5. In instiintarea primita scrie ca daca nu ma prezint in 5 zile, va fi declansata "procedura de sanctionare in lipsa". Ce inseamna asta mai precis, va trebui sa platesc mai mult?
6. Daca nu ma prezint si astept procesul verbal prin posta, voi mai putea achita doar jumatate? (am citit intr-un articol ca in 15 zile se poate achita doar jumatate)
7. Daca procesul verbal va fi tot pe numarul gresit, are sanse de castig contestatia, daca au facut si fotografie cum spune in bilet?
Ultima modificare: Vineri, 1 Iulie 2016
Tarheb, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:22, 1 Septembrie 2016
Pe biletul ala sunt scrise numai prostii.

In primul rand contraventiile nu sunt prevazute in regulamentul de aplicare ci in OUG 195/2002 in cap. VII "Raspunderea contraventionala" unde sunt prezentate si sanctiunile.

In al doilea rand modalitatea de comunicare prin "afisare" pe parbriz nu este reglementata nicaieri in legislatia privind circulatia pe drumurile publice.
Biletelul putea fi luat de orice binevoitor asa ca nu aveti ce cauta la politie.

In al treilea rand pe biletel nu este scrisa data completarii "invitatiei" ci data constatarii faptei, sunt lucruri diferite.

Lasati-i sa va comunice procesul verbal si apoi functie de ce contine il contestati sau nu in termen de 15 zile de la comunicare (data primirii).
Au obligatia sa vi-l comunice in termen de 60 de zile de la savarsirea faptei.
Nu veti plati mai mult in schimb puteti plati jumatate din minim in termen de 2 zile lucratoare de la comunicare, trebuie sa mergeti cu plicul la CEC.

Procesul verbal va fi intocmit cu nr corect al masinii intrucat il vor intocmi dupa fotografie. Dar fotografiile se mai sterg din greseala, nu se stie niciodata!:)

Nu inteleg de ce ati blurat denumirea strazii unde a fost constatata fapta!! :hm:Este o strada careia trebuie sa ii protejati identitatea?;)
Ultima modificare: Vineri, 1 Iulie 2016
cyan, moderator
Buna ziua,

Ieri am primit un aviz de la "sameday" in cutia postala, ce spunea sa ridic o scrisoare recomandata incepand de azi, din sediul de pe Sos Iancului Nr 37 Bl 103.

Am fost sa ridic scrisoarea si mi-au dat un plic cu hartia asta:
[ link extern ]
(numarul e scris corect aici...)

Au cam tras-o de par cu cele 60 de zile, ce pot sa zic. De la 1 iulie la 31 august pentru scrisoare de la curier si 1 septembrie sa primesc hartia lor.

Puteti sa imi spuneti de cand intra in vigoare cele 2 zile lucratoare de cand poatt plati doar jumatate?

Dupa ce merg la sediul lor din udristei?

Ultima modificare: Joi, 1 Septembrie 2016
Tarheb, utilizator
Din momentul intrarii in posesia procesului verbal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal nul? mariussica mariussica Buna ziua In cele ce urmeaza doresc sa va expun problema mea,in speranta ca ma puteti ajuta in timp util. In data de 28.01.2008 am primit in posta(fara nici ... (vezi toată discuția)
Probleme cu politia comunitara m-au chemat dupa 2 luni pt. parcare pe pista de biclisti PLACINTA OCTAVIAN PLACINTA OCTAVIAN cine poate sa imi spuna cum sa procedez , acum 2 luni jumate am parcat involuntar pe linia continua pt biciclisti dar nu am incomodat trecerea prin fata ... (vezi toată discuția)
Parcare pe sens unic mada2113 mada2113 Am parcat pe o strada cu sens unic ,pe partea stanga unde era permis.Problema este ca , pe strada aceea era si o intersectie,iar eu am parcat dupa intersesctie ... (vezi toată discuția)