avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Limita legala la plasarea materialelor in vecinatatea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Limita legala la plasarea materialelor in vecinatatea hotarului

Buna seara,

Doi vecini si-au plasat materiale in fata uneia dintre proprietatile mele. Proprietatea are iesire la drumul principal din sat. Intre hotar si marginea drumului sunt aproximativ 3 metri.

Unul dintre ei si-a pus balastru in asa fel incat a apasat o portiune de mai bine de 4 metri de gard si acum gardul e inclinat spre interiorul proprietatii. Celalat vecin si-a pus lemnele la 5 cm de gard.

M-am dus la ei ca sa le cer sa-si mute materialele (apeland la bunul simt al acestora) dar in zadar. M-am pricopsit cu un gard aproape rupt si cu blocarea generala a accesului pe 85 % din lungimea gardului (pana si fructele care cad in exterior nu le pot culege decat numai daca ma catar pe balastru sau lemne).

Acum as vrea sa fortific gardul si sa fac eventuale reparatii si nu stiu cum sa procedez pentru a-i sili sa-si mute materialele. Am citit cateva articole din codul civil dar niciuna nu mi-a dat nici o speranta cum ca as putea face ceva (la copaci am vazut ca vecinul e silit sa isi puna la minim 1 m fata de gard dar legat de alte precizari nimic).

Intrebarea mea este: Pot sa fac ceva in privinta eliberarii terenului din fata proprietatii mele sau in mutarea materialelor la o distanta rezonabila fata de gard ca sa-mi pot efectua eventualele lucrari si daca da atunci ce autoritati pot sa chem in ajutor ?

Va multumesc frumos pentru orice ajutor.

Alte discuții în legătură

Pot folosi portiunea din fata curtii? baietasu91 baietasu91 Am o problema cu un vecin care sta vizavi de mine..In fata curtii mele am o portiune de teren de vreo 20 m lungime si 4-5 m latime pana la drumul public care ... (vezi toată discuția)
Plan cadastral neconcordant cu realitatea Anastasia gar Anastasia gar Buna ziua, am o proprietate in rural ce are o deschidere principala de doar 4 m liniari ( daca scad malurile betonate sunt 2.9 m, insuficient de a putea baga ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate incalcat ContSters243018 ContSters243018 in anul 1990 parintii mei au cumparat cu acte de vanzare cumparare(fara clauze)o casa la tara de la niste rude (unchi si matusa) ,care sunt si vecinii nostri ... (vezi toată discuția)