avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plan cadastral neconcordant cu realitatea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plan cadastral neconcordant cu realitatea

Buna ziua, am o proprietate in rural ce are o deschidere principala de doar 4 m liniari ( daca scad malurile betonate sunt 2.9 m, insuficient de a putea baga masina in curte si de a ma strecura pe langa ea/deschide portierele.) In schimb, pe planul cadastral figureaza pe alta latura a terenului un al doilea acces de vreo 6 metri ( de fapt un fundac ce se opreste in gardul meu), fundac ce in realitate nu exista, terenul fiind ocupat de 2 vecini. Intrebarea e ce pot face legal pentru a se restabili relitatea din planurile OCPI? Ce argumente as putea avea in plus avand in vedere ca unul din vecinii ce si_au largit proprietatea pe drumul public e apropiat al primarului? E o lege ce ar prevede un acces minim pt masina de pompieri de ex ? Casa e din lemn. Cine ar trebui sa ii oblige sa isi mute gardurile si cine ar trebui sa amenajeze drumul incat sa fie practicabil ( acum sunt copaci, buruieni, etc pe el)? Multumesc
Ultima modificare: Luni, 5 Iunie 2023
Anastasia gar, utilizator
Cel mai recent răspuns: Anastasia gar , utilizator 11:34, 6 Iunie 2023
Contactati expert cadastrist care sa realizeze raport de expertiza pe care il puteti folosi la ocpi pentru notarea situatiei reale
Expertul cadastrist ar trebui sa masoare drumul care de fapt e in curtea vecinilor ce nu vor sa elibereze spatiul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum de acces problematic i_valentin i_valentin Buna ziua. De curand am cumparat un teren de aproximativ 700 m in care intra si drumul de la sosea pana la el. Drumul de 3.10 m latime l-am platit pe jumate cu ... (vezi toată discuția)
Probleme cadastru teren, in realitate am teren mai mic iar pe cadastru figureaza mai mult busuioct busuioct buna ziua, acum 4 ani am cumparat o vila cu teren de 1000 mp intr-un cartier de vile de la o persoana juridica. problema este ca in cadastru figurez cu 1000 ... (vezi toată discuția)
Este drum de acces sau nu laur2000 laur2000 Buna ziua.Am si eu o intrebare.Am cumparat o casa cu teren si cu asa zisul drum de acces.Drumul de acces ( care este trecut teren arabil in cadastru si in ... (vezi toată discuția)