avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Doresc sa imi iau copilul langa mine definitiv
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Doresc sa imi iau copilul langa mine definitiv

Buna seara !

In urma cu 6 ani, am dat nastere unei fetite. Pe tot parcursul sarcinii, fiind singura, tatal meu mi-a indus ideea ca nu ma pot descurca singura cu un copil, cu toate ca aveam banii necesari sa cresc un copil, eu fiind manager in cadrul unui studio de videochat,

Dupa ce am nascut, mi s-a propus sa il trec pe certificatul de nastere al copilului pe fratele sotiei tatalui meu.
Acesta a fost un fel de pret pe care eu l-am platit ca sotia ”unchiului” meu sa aiba grija de copilul meu (cu toate ca eu am platit-o lunar pe aceasta femeie). Totodata, sotia ”unchiului” (tatal copilului in acte) nu a dorit sa vina sa aiba grija de copil la bunica mea (acolo unde locuiam eu) si mi-a impus sa ii aduc copilul ei. Nu mi s-a parut ceva iesit din comun la momentul respectiv.

Precizez ca tatal copilului este decedat.

In momentul de fata locuiesc si muncesc in Tara Galilor din februarie, anul trecut.
Cand am decis sa vin in aceasta tara, sa ii pot oferi copilului meu o viata mai buna, am lasat copilul in grija tatalui meu si a mamei mele vitrege.

De cateva saptamani, de cand au aflat ca eu imi voi lua copilul aici, mi-au cerut procura pt a scoate copilul din tara, in vacanta.
Pentru ca eu nu am facut aceasta procura (pentru ca nu am incredere), ei au inceput sa ma santajeze (sotia tatalui meu, fratelei ei-tatal copilului in acte, sora lor) ca nu imi vor semna actele pt a aduce copilul aici.
Deasemenea, constant, fiicei mele ii sunt inoculate idei conform carora eu nu as avea grija de ea, sau ca nu o iubesc (e un copil de 6 ani) . De cand sunt in aceasta tara, imi vad copilul pe Skype si il aud la telefon din ce in ce mai rar (nici de Craciun nu am vazut-o si nici de ziua ei), iar ”tatal copilului” ma suna atunci cand este sub influenta alcoolului si imi reproseaza ca eu niciodata nu sun sa vorbesc cu fiica mea, iar aceasta este prezenta la conversatie(ca sa auda si sa ia aminte), desi eu incerc sa sun cat de des posibil, dar nu mi se raspunde.

Deasemenea, cand reusesc sa imi raspunda, sunt jignita de catre ”tatal copilului” (escorta, prostituata, chatista, ca nu ma intereseaza de copil), toate in prezenta fiicei mele (pentru ca manipularea sa fie cat mai bine implementata) .

Ma ingrijoreaza foarte mult accentul pe care il pun ei pe semnarea acestei procuri pt a scoate copilul din tara .

Costurile notariale de aici sunt mari, acesta fiind motivul de refuz pe care eu li l-am prezentat. Dubios mi s-a parut faptul ca mi s-a oferit suma de bani mentionata de mine, numai sa semnez, ci si faptul ca ei deja au cumparat biletul pt a pleca, cu copilul, in Grecia.

In mod cert, presiunile vor continua, mai ales pt ca eu ajung in Romania abia peste doua luni pt a lua copilul. Mentionez faptul ca de pe 6 iunie, anul trecut, lucrez legal in aceasta tara si pot oricand dovedi acest lucru.

As dori sa stiu ce proceduri am de urmat pt a-mi lua copilul cu mine, pe cale amiabila si deasemenea, ce pasi vor fi de urmat, in cazul in care nu ajungem la niciun acord.

Deasemenea, in Tara Galilor, ajunsa cu copilul, as dori sa fac testul ADN, pt a-l scoate definitiv pe acest individ de pe certificatul de nastere al fiicei mele.


Ce ma sfatuiti si cat ar costa toate procedurile, indiferent de varianta?

Va multumesc anticipat !


Stimată doamnă, aceste probleme le puteţi rezolva doar aici, în ţară, printr-un proces de tăgadă a paternităţii.
Art. 429 Cod Civil
Acţiunea în tăgada paternităţii
(1) Acţiunea în tăgada paternităţii poate fi pornită de soţul mamei, de mamă, de tatăl biologic, precum şi de copil. Ea poate fi pornită sau, după caz, continuată şi de moştenitorii acestora, în condiţiile legii.

Testul ADN costă în ţară cam 3000 lei, cca 700-800 euro.
Degeaba faceţi test ADN, dacă nu treceţi printr-un proces.
Procesul durează şi lipsa dumneavoastră de lângă copil este în defavoarea Dvs.
Nu e vb de tagada in cazul dvs, ci de contestarea recunoasterii paternitatii, dvs il veti actiona in judecata pe tatal din acte al copilului. Daca nu sunteti in tara, puteti imputernici un avocat.


Filiatia fata de tata

Art. 58 codul familiei

Recunoasterea care nu corespunde adevarului poate fi contestata de orice persoana interesata.

Daca recunoasterea este contestata de mama, de cel recunoscut sau de descendentii acestuia, dovada paternitatii este in sarcina autorului recunoasterii sau a mostenitorilor sai.

Apoi, nu e suficient sa il inlaturati ca tata pe acel om, conteaza de cat timp il cresc, cum, ce vrea copilul, care e interesul lui, locuinta copilului se poate stabili si la alte persoane. Asa ca sfatuiti-va cu un avocat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Iulie 2016
gi-jane2, moderator
djpadrecito88 a scris:


Ma ingrijoreaza foarte mult accentul pe care il pun ei pe semnarea acestei procuri pt a scoate copilul din tara .

Costurile notariale de aici sunt mari, acesta fiind motivul de refuz pe care eu li l-am prezentat. Dubios mi s-a parut faptul ca mi s-a oferit suma de bani mentionata de mine, numai sa semnez, ci si faptul ca ei deja au cumparat biletul pt a pleca, cu copilul, in Grecia.



Presupun că "suma de bani menţionată" de dvs. este cea necesară acoperirii costurilor notariale, altminteri ... această menţiune a dvs. (= a aduce vorba în treacăt despre ...) pusă în legătură cu vacanţa copilului nu sună bine

Care a fost motivul de refuz pe care l-aţi ...prezentat?
Cheltuielile notariale mari.

Acum, lămuriti-mă ce vi se pare dubios.

Vi se pare dubios că "ei" ...cred în ceea ce spuneţi?


am lasat copilul in grija tatalui meu si a mamei mele vitrege.


Vi se pare dubios că ei (inclusiv tatăl dvs. /bunicul fetiţei dvs.) au crezut în ceea ce aţi spus, astfel încât au cumpărat DEJA biletul de avion şi v-au oferit şi suma de bani necesară accoperirii cheltuielilor notariale pentru actul de care depinde VACANŢA copilului dvs. în Grecia?

Vă îngrijorează ...accentul pe care îl pun ei pe vacanţa copilului dvs.?

Oricare ar fi nefericirile dvs. trecute sau prezente, băgaţi de seamă pe cine vă răzbunaţi de fapt.

Eu nu zic că ei n-or fi maeştri in "inoculate idei" (ca să vă citez). Dar le-aţi oferit ocazia. S-au folosit de motiv ... prezentat. Iar acum, explicati-i dvs. fiicei dvs. de ce nu pleacă în vacanţă, deşi are bilet ...


Recunoaşterea care nu corespunde adevărului poate fi contestată. Dar asta depinde de momentul în care vă hotarâţi dvs. să acţionaţi. Nu are legătură cu ...bronzul de pe plaja niciunei tări.
Ultima modificare: Luni, 4 Iulie 2016
romascanu, moderator
Bună ziua,

Dcă ”tatăl” se opune, nu veți putea scoate copilul din țară și nici nu-i veți putea schimba domiciliul copilului decât prin hotărâre pronunțată de instanța judecătorească.

Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea paternitatii user369 user369 In tara noastra sunt 2 centre de testare ADN, cel de la Bucuresti la institul Mina Minovici si in Brasov la clinica privata Medo,din cate am inteles este ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitate Gabrielalu Gabrielalu Buna ziua.Am avut o relatie cu X pana la inceputul anului 2009.Dupa cateva luni l-am cunoscut pe Y cu care am plecat din tara in februarie 2010. In 2010 am ... (vezi toată discuția)
Paternitate roxana000 roxana000 Buna ziua,fratele meu a facut un copil cu o domnisoara/doamna,iar copilul nu este pe numele lui,este pe numele fostului sot al doamne/domnisoarei ... (vezi toată discuția)