Buna ziua! Am lucrat 6 luni la o firma de constructii din Germania ca delegat. Eu fiind angajat in tara cu 1000 lei pe luna. Dupa ce nu am mai lucrat acolo, la cateva luni, am primit de la Soka-Bau un extras de cont si acte pentru a recupera banii de concediu. Am completat actele respective, trebuia sa primesc 918,58 euro. La o luna am primit in cont 571.69 EUR primind notificare ca s-a retinut 21,1% din suma pentru plata impozitului pe salariu si a suplimentului de solidaritate. In Germania am avut salariu brut in total (in cele 6 luni) de 8380,05 Euro/
Intrebarile mele sunt: Este posibil ca din salariul avut acolo ca diurna sa fie impozat de catre statul german? Daca da, firma respectiva refuza sa imi dea fluturasul de salariu (in Germania am primit salariul cu intarzieri si de 3 saptamani), cum pot obtine dovada salariului fara sa merg in Germania?
As vrea sa recuperez impozitul prin avocat dar nu cred ca pot fara acte doveditoare. Am doar extrasul de cont de la Soka-Bau
(editat)
Multumesc!
nu trebuie sa mergeti in Germania, puteti solicita toate actele incheiate cu privire la plata dvs. pe email, unde veti solicita informatii clare privind plata muncii dvs.si retinerile aferente. Poate o parte din bani s-au dus la angajatorul roman sau impozitele retinute saunt mai mare decat ati calculat dvs.Totodata, e bine sa verificati ce acte ati incheiat in Romania si pentru lucrul in Germania si ce prevad acestea. Poate va lamuriti.:-/