avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Deplasare germania
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Deplasare germania

Buna ziua,

As avea nevoie de niste sfaturi, cu privire la urmatoarea problema:
In periaoada 12-19 mai.2016, am fost plecat din tara in Nurenberg, la niste prieteni.
Aculo, am stat cazat la cineva de pe un site (Airbnb), si acum, ma instiinteaza ca a primit o scrisoare de la o firma de avocatura de acolo, ca in data de 15.05.2016, s-ar fi facut trafic (dounload/upload) de internet de pe IP-ul acestora si le-a venit de plata 915 euro, Mentionez ca in acea data, este posibil ca cel mult sa ma fi uitat online la ceva film, dar nicidecum nu l-am dawnload-at!
Acum, aceasta persoana, ma ameninta ca merge la avocat.....sa faca nu stiu ce....si sa recupereze de la mine banii.
La sosire, mi-a spus ca pot folosi linistit reteaua de internet, fara nico restrictie, si nu m-a avertizat cu privire la aceasta lege, sau posibilitate neplacuta!

Ce pot face in acest caz?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 17:39, 2 Iulie 2016
Este un diferend in drept civil. Titularul contractului de internet raspunde pentru abuzarea conexiunii de catre terti, dupa care poate da tertii in judecata in drept civil, ramane de vazut daca va castiga, ca procesul s-ar putea sa coste o gramada si rezultatul e nesigur.

Atentie ca puteti raspunde si penal, dar asta este problema Politiei germane. Eventual proprietarul poate spune firmei de avocati care-i cere bani sa depuna plangere penala contra dvs. sau poate face el insusi plangere pentru a nu mai plati banii respectivi.

Pentru tot ce faceti pe teritoriul Germaniei se aplica legile germane si necunoasterea legii nu este o scuza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcarea dreptului de autor din nestiinta Nicumolnar Nicumolnar Buna. As vrea sa ma ajutati cumva. Spre sfarsitul luni martie am descarcat de pe internet un film fara sa fiu anuntat in vre-unfel ,ca as incalca drepturile de ... (vezi toată discuția)
Injurii pe un site, actionare in judecata admin Marianaroiu Marianaroiu Mai stie cineva sa imi spuna ce sa fac in legatura cu injuriile pe care le-am primit pe un forum al unui site? Ce as putea sa fac? Il voi da in judecata pe ... (vezi toată discuția)
Nelamurire cu privire la difuzarea de material cu caracter personal BEmanuel87 BEmanuel87 Buna ziua. Asist la un gen de scandal-circ pe care mi-l imputa un utilizator al internetului care activeaza in aceeasi comunitate cu mine. Am primit la un ... (vezi toată discuția)