avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amanare apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Amanare apel

Buna ziua
Intr-un proces apel (litigii de munca) apelantul, la primul termen (in luna a 6-a) a solicitat ''lipsa aparare''... si implicit un nou termen.
... i-a fost acordat un nou termen (in luna a 7-a)
In prezent apelantul se afla internat in spital, nu se poate prezenta la temenul de apel fixat. INTREBARE: Se poate solicita (si obtine) un nou termen de judecata, datorita acestei situatii ?! Mentionez ca nu are nici aparator angajat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Iulie 2016
RG33, utilizator
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:40, 4 Iulie 2016
In principiu, ar putea fi din nou amanat procesul, mai ales daca apelantul ar trimite prin posta/depune in orice mod documente care sa dovedeasca internarea sa in spital.
Cu toate acestea, in final, este la latitudinea instantei sa decida daca acorda un nou termen de amanare sau nu.
Amanarea ptr.lipsa de aparare poate fi dispusa la cererea partii interesate,numai in mod exceptional,pentru motive temeinice si care nu sunt imputabile partii sau reprezentantului ei.[Art.222(1)NCPC].Dar,in cele din urma, ramane la aprecierea instantei.
Apelantul, la primul termen (in luna a 6-a) a solicitat ''lipsa aparare''
Instanta i-a acordat un nou termen (in luna a 7-a)

In prezent apelantul se afla internat in spital, nu se poate prezenta la temenul de apel fixat. INTREBARE: Se poate solicita (si obtine) un nou termen de judecata, datorita acestei situatii ?! Mentionez ca nu are nici aparator angajat.
Ultima modificare: Luni, 4 Iulie 2016
RG33, utilizator
V-am raspuns deja, ramane la aprecierea instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neprezentarea la primul termen de judecta! ChirculescuIon-Mugurel ChirculescuIon-Mugurel Buna ziua!Doresc sa stiu ce-i de facut in situatia in care nu ma pot prezenta la primul termen de judecata,in calitate de parat.Multumesc! (vezi toată discuția)
Judecare in lipsa Ristina Ristina Sunt in proces cu institutia mea - Fond, si mi s-a fixat procesul deja. Nu am primit citatie, la dosar nu exista decat documentele depuse de mine. Nu pot ... (vezi toată discuția)
Urgent ! contestatie la executare dorumihalache dorumihalache Am depus personal Contestatia. In partea administrativa am depasit termenul de introducere a Cererii de facilitare a platii taxelor judiciare si s-a fixat ... (vezi toată discuția)