avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apometru
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apometru

Se poate calcula un fir de 3mm de apa care curge nonstop,cati m cubi s-ar consuma lunar ?
Daca am apometru mi se pot imputa pierderi de la acest firicel de apa?
Ati contestat lista de plata? Cine v-a calculat si cum? Cine a constatat ca va curge un firicel de apa la chiuveta? Cu ce l-a masurat, cu sublerul sau cu ochiul?
De ce pe patru luni si nu pe 10 ani?

Pentru a va baga la plata o pierdere individuala trebuie sa existe o decizie a CEx si nu o decizie a administratorului.

Sesizati serv. relatii cu asoc. de proprietari din cadrul primariei sa efectueze un control la asociatie.
E doar decizia administratorului...eu fiind plecat din tara,nici nu am stat in acea locatie.Suma e de peste 900 ron

Si da ...a masurat din ochi,toata pierderea de la 100 de garsoniere mi-a fost trecuta mie .

Unde pot contesta lista si ce inseamna CEx-ul ?
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2016
Adriantot, moderator
PLD a scris:

De la asociatie mi s-a spus ca la debit foarte mic apometrul nu inregistreaza

Este un raspuns eronat,care demonstreaza,fie ca cel care l-a dat nu cunoaste unde se factureaza intreg consumul de apa/condominiu ,fie a dorit sa va induca in eroare
Consumul pe intreg imobilul de locuit in comun este contorizat de catre apometrul de bransament clasa precizie mare tip C sau D
In apartamente ,de regula se instaleaza apometre tip A,sau B clasa precizie scazuta, care nu inregistreaza consumul gen "picatura cu picatura"
Puteti singur sa constatati consumul necontorizat, instaland un furtun la lebada de la bateria de la chiuveta respectiva si veti constata in 24 h cantitatea de apa care nu se contorizeaza de apometrul individual ,dar se regaseste in factura care se emite in baza indexului apometrului de bransament

Lista o contestati la presedintele asociatiei de proprietari care este si presedintele Comitetului Executiv, cel care conduce asociatia. Administratorul nu poaate lua decizii de unul singur deoarece este doar angajatul asociatiei.
Ii atentionati ca ii veti da in judecata pentru prejudciul pe care vi-l produc prin suplimentarea in mod nejustificat a sumelor reprezentand diferenta de apa.
Ei nu pot demonstra prin masurarea cu ochiometrul ca pierderile sunt numai de la dvs..
PLD a scris:

Unde pot contesta lista ?

In temeiul disp art 12 A lit c si d din HG nr 1588/2007 puteti sa contestati valoarea intretinerii in termen de 10 zile de la afisarea listei .
Presedintele de asociatie are obligatia sa va raspunda la contestati in termen de 7 zile

Alte discuții în legătură

Apometre plus pierderi alex_tz2000 alex_tz2000 Buna ziua! Am apometre apa calda si apa rece. De luna trecuta administratorul a inceput sa puna lunar si o cantitate suplimentara de metri cubi apa rece si apa ... (vezi toată discuția)
Diferenta mare intre citirile apometrelor din apartamente si contorul general de apa rece zamcanuvictoria zamcanuvictoria Ne confruntam cu aceasta problema de mai bine de un an. Am verificat la metrologie contorul general - este in parametri. Am verificat daca exista eventuale ... (vezi toată discuția)
Pierdere de apa orsaia2006 orsaia2006 am urmatoarea intrebare ...daca un propietar din cadrul unei as de prop refuza sa plateasca suma de 3 ron ,suma ce reprezinta pierderea de apa pe parte comuna ... (vezi toată discuția)