avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apometru
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apometru

Se poate calcula un fir de 3mm de apa care curge nonstop,cati m cubi s-ar consuma lunar ?
Daca am apometru mi se pot imputa pierderi de la acest firicel de apa?
PLD a scris:
Se poate calcula un fir de 3mm de apa care curge nonstop,cati m cubi s-ar consuma lunar ?

Da, se poate calcula si aceasta pierdere vi se poate pune la plata.
Apoi spuneti ca
Am reparat...

Avand in vedere intrebarea initiala deducem ca dumneavoastra recunoasteti ca aveati o scurgere permanenta de apa de 3 mm, ca era o defectiune, ca acum ati remediat defectiunea s.a.m.d.
Asadar pierederea fiind generata in apartamentul dumneavoastra este firesc sa suportati aceasta pierdere. Poate fi discutata cantitatea de apa cu administratorul dar acesta daca are experienta va poate explica si demonstra ca in 4 luni ati s-au pierdut in apartamentul dv peste 100 mc apa.
dacă firul de apă care se prelinge din cauza unui singur robinet sau vas WC defecte este de 3 mm, pierderea lunară poate depăşi 26,2 m3, mai mult decât echivalentul consumului mediu de apă a patru persoane timp de o lună?

Sursa:
[ link extern ] /
In toata aceasta poveste, eu nu inteleg un lucru:
- autorul acestui topic zice ca in toata aceasta perioada (4 luni) a fost plecat din tara.
Bun, nu stiu cum sunt unii, dar eu daca plec din locuinta pentru o perioada de 2-3 zile, fac urmatoarele manevre: inchid robinetul general de apa, precum si cel de gaze. As intrerupe si energia electrica, dar sun conditionat de frigider si congelator. Oricum si aici am unele masuri de siguranta.
Deci acest lucru nu il inteleg - pleci de-acasa 4 luni, stii ca ai o defectiune si nu te ingrijesti sa inchizi robinetul de separare? Si te mai miri de masura luata de asociatie si chiar ai avea intentia sa mergi in instanta, da?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apometre plus pierderi alex_tz2000 alex_tz2000 Buna ziua! Am apometre apa calda si apa rece. De luna trecuta administratorul a inceput sa puna lunar si o cantitate suplimentara de metri cubi apa rece si apa ... (vezi toată discuția)
Diferenta mare intre citirile apometrelor din apartamente si contorul general de apa rece zamcanuvictoria zamcanuvictoria Ne confruntam cu aceasta problema de mai bine de un an. Am verificat la metrologie contorul general - este in parametri. Am verificat daca exista eventuale ... (vezi toată discuția)
Pierdere de apa orsaia2006 orsaia2006 am urmatoarea intrebare ...daca un propietar din cadrul unei as de prop refuza sa plateasca suma de 3 ron ,suma ce reprezinta pierderea de apa pe parte comuna ... (vezi toată discuția)