avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Vanzarea animalelor [VACI} din gospodarie
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Vanzarea animalelor [VACI} din gospodarie

Bunica mea a vandut 2 vitei cu toate actele necesare,formular de miscare,carnet si atestat de producator! Va platii impozit pt suma incasata,intrucat cumparatorul a completat in carnet suma obtinuta?Astept raspuns. Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 4 Iulie 2016
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:45, 4 Iulie 2016
Nu are legatura completarea si folosirea acelor file (atunci cand se vinde ceva) din carnetul de comercializare care insoteste atestatul de producator cu faptul ca veti plati sau nu impozit pe venitul din activitati agricole si contributia la sanatate.
Impozitul rezulta doar din completarea anuala a declaratiei 221. Este vorba de impozitarea pe norma de venit si in cazul vacilor totale detinute in gospodarie, pentru sub 2 capete detinute, nu se plateste nimic, iar pentru tot ce depaseste, se calculeaza impozitul si contributia aplicate la o valoare stabilita la nivelul judetului dumneavostra anual de catre cei de la finante.
Va redau si din normele de aplicare ale art. 106 din codul fiscal:
Norma de venit corespunzătoare veniturilor realizate din creșterea și exploatarea animalelor, precum și din valorificarea produselor de origine animală în stare naturală, în conformitate cu prevederile art. 106 din Codul fiscal, include și venitul realizat din:

a) exemplarele feminine din speciile respective care nu îndeplinesc condițiile prevăzute la alin. (3) lit. b);

b) exemplarele masculine din speciile respective reprezentând animale provenite din propriile fătări și cele achiziționate numai în scop de reproducție pentru animalele deținute de contribuabili și supuse impunerii potrivit prevederilor art. 106 din Codul fiscal (de exemplu: viței, tauri, bivoli, miei, berbeci, purcei).

Veniturile din activități agricole generate de exemplarele prevăzute la lit. a) și b) incluse în norma de venit nu se impozitează distinct față de veniturile realizate din creșterea și exploatarea animalelor din grupele prevăzute la alin. (3) lit. b). Contribuabilii au obligații declarative numai pentru animalele cuprinse în grupele care îndeplinesc condițiile prevăzute la alin. (3) lit. b).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa cu activitate in agricultura(culturi plante de nutret si cresterea animalelor) adina_all adina_all Buna seara! Un PFA cu activitate in agricultura(pamanturi arendate care au fost cultivate cu plante de nutret pt cresterea animalelor aflate in exploatatie) ... (vezi toată discuția)
Norme de aplicare noul cod fiscal marti88 marti88 Buna ziua! Daca normele de aplicare al noului cod fiscal nu fac referire la un articol din codul fiscal, inseamna ca articolul respectiv a fost ... (vezi toată discuția)
Impozit agricultura iancu123 iancu123 care este actul normativ care reglementeaza impozitul forfetar in agricultura, si cum se calculeaza, acesta? (vezi toată discuția)