avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA cu activitate in agricultura(culturi plante de ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA cu activitate in agricultura(culturi plante de nutret si cresterea animalelor)

Buna seara!
Un PFA cu activitate in agricultura(pamanturi arendate care au fost cultivate cu plante de nutret pt cresterea animalelor aflate in exploatatie) ce declaratii are de depus.
Pentru a inregistra veniturile din arenda am intocmit declaratia D112 inregistrand fiecare proprietar de teren doar in luna in care si-a primit arenda cu impozitul si sanatatea aferente veniturilor din agricultura; ulterior am depus si D205.
Pentru a inregistra pamanturi si animalele din exploatatie am intocmit D221 la norma de venit;
In cazul taurilor in anul valorificarii lor voi depuna D200 in sistem real; asemenea si in cazul valorificarii plantelor de nutret.

S-a intocmit un proiectel la APIA si ne-am lovit de contradictia dnei care trebuie sa ne inregistreze proiectul spunandu-ne ca nu s-au depus declaratiile corect- in opinia ei se depune doar D221(doar daca sunt din categoriile mentionate pe tipizat in rest nu); exceptional D200(doar daca se realizeaza venituri vanzarea plantelor de nutret, ).

Avand in vedere ca propritarii terenurilor realizeaza venituri din arende, ar trebui fiecare in parte sa-si depuna D220? sau e corect cu 112?


As dori sa va stiu opiniile.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 19:06, 11 Iulie 2016
Si eu cred ca doar d221.
Va redau si din normele de aplicare ale art. 106 din codul fiscal:
Norma de venit corespunzătoare veniturilor realizate din creșterea și exploatarea animalelor, precum și din valorificarea produselor de origine animală în stare naturală, în conformitate cu prevederile art. 106 din Codul fiscal, include și venitul realizat din:

a) exemplarele feminine din speciile respective care nu îndeplinesc condițiile prevăzute la alin. (3) lit. b);

b) exemplarele masculine din speciile respective reprezentând animale provenite din propriile fătări și cele achiziționate numai în scop de reproducție pentru animalele deținute de contribuabili și supuse impunerii potrivit prevederilor art. 106 din Codul fiscal (de exemplu: viței, tauri, bivoli, miei, berbeci, purcei).

Veniturile din activități agricole generate de exemplarele prevăzute la lit. a) și b) incluse în norma de venit nu se impozitează distinct față de veniturile realizate din creșterea și exploatarea animalelor din grupele prevăzute la alin. (3) lit. b). Contribuabilii au obligații declarative numai pentru animalele cuprinse în grupele care îndeplinesc condițiile prevăzute la alin. (3) lit. b).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzarea animalelor [vaci} din gospodarie nariusserban nariusserban Bunica mea a vandut 2 vitei cu toate actele necesare,formular de miscare,carnet si atestat de producator! Va platii impozit pt suma incasata,intrucat ... (vezi toată discuția)
Impozit agricultura iancu123 iancu123 care este actul normativ care reglementeaza impozitul forfetar in agricultura, si cum se calculeaza, acesta? (vezi toată discuția)
Impozit pe venit lordxl lordxl sunt persoana fizica autorizata , obiectul activitatii reprezinta venituri obtinute din agricultura, adica am luat pamant in arenda, cu contracte de arenda ... (vezi toată discuția)