avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... PENSIE INTERNATIONALA
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

PENSIE INTERNATIONALA

In prezent sunt pensionata anticipat in Romania. Dupa pensionare, am mai lucrat inca 4 ani in Slovacia si as dori sa obtin pensie si din Slovacia la implinirea varstei standard de 62 de ani din Slovacia. Precizez ca nu am implinit inca aceasta varsta.
In clipa de fata am incetat contractul de munca, urmand sa ma intorc in Romania.
As dori sa stiu ce acte trebuie sa obtin de la angajator sau de la Casa de Pensii din Slovacia.
De asemenea, va rog sa-mi spuneti daca aceste acte le depun la Casa de Pensii din Romania (acum la intoarcerea in tara sau la implinirea varstei standard din Slovacia) sau le voi depune in Slovacia, la implirea varstei de 62 de ani?
Multumesc anticipat,
Cu stima,
Socol
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 13:51, 5 Iulie 2016
Cititi aici incepand cu intrebarea 76:

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand ma pot pensiona anticipat? MOCANU DOINA MOCANU DOINA Sunt nascuta la 18 iunie 1952 si lucrez neantrerupt de la 01.03.1975. Va rog din suflet sa-mi spuneti de la ce data ma pot pensiona (fara penalizari). Dupa ... (vezi toată discuția)
Calcul varsta pensie cu reducere datorata grupei ii petronici2000 petronici2000 Va rog foarte frumos sa ma ajutati cu calcularea varstei de pensionare pt. limita de varsta (cand poate iesi la pensie) cu reducerea varstei standard ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala silvia0152 silvia0152 Sant nascuta 1feb 1954vechime32ani lucrati din care 1,5lucrati cu handicap mediu si am intrebat la Casa de pensii daca ma pot depune cererea de pensionare si ... (vezi toată discuția)