avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plata onorarii in caz de forta majora
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plata onorarii in caz de forta majora

Am incheiat un contract de prestari servicii, care stipula ca eu sa particip la un eveniment in data de X, impreuna cu participarea mea si la necesarele sesiuni de pregatire a acelui eveniment. S-au stabilit 3 sesiuni de pregatire + evenimentul principal desfasurat in aer liber, pt. un onorariu de X ron.
Am participat la sesiunile de pregatire + prezenta mea la evenimentul principal, care nu s-a putut tine din cauze meteorologice.
Este acesta un caz de forta majora??
E justificat organizatorul sa nu ma plateasca, daca evenimentul nu a avut loc din cauze neimputabile mie??

Multumesc
Cel mai recent răspuns: creis , utilizator 10:34, 4 Iulie 2016
Forta majora inseamna razboi, nu ploaie. Depinde ce alte clauze mai aveti prin contract, dar i n principiu trebuie sa va plateasca.
pai forta majora nu inseamna: o imprejurare de fapt,imprevizibila si de neinlaturat,care impiedica in mod obiectiv si fara nici o culpa din partea debitorului?
Sau se specifica undeva ca este doar in cazul razboiului?

Alte clauze nu am decat: Forta majora exonereaza de raspundere partea care o invoca, in conditiile legii, cu cerinta notificarii scrise prealabile in termen de 5 zile de la aparitia cazului de forta majora. Prin forta majora se intelege un eveniment independent de voita partilor, imprevizibil si insurmontabil, aparut dupa incheierea contractului si care impiedica partile sa-si execute obligatiile asumate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea executarii obligatiilor contractuale andreea.ruxandra andreea.ruxandra Buna ziua, spuneti-mi, va rog, daca problema suspendarii executarii obligatiilor contractuale din cauza de forta majora , pe durata imposibilitatii de ... (vezi toată discuția)
Instrainare firma in cadrul perioadei de forta majora ContSters57265 ContSters57265 Buna ziua , Este legal a vinde o firma in perioada in care este instituita forta majora ? Discut din punct de vedere al unui furnizor cu care are contract ... (vezi toată discuția)
Decesul rudei de gradul i poate fi incadrat la "forta majora"? herdelea herdelea Buna ziua, As dori sa stiu daca decesul unei rude de gradul I poate fi invocat drept \"forta majora\". Mai exact, am incheiat un contract de prestari ... (vezi toată discuția)