avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Retragere bani din contul unei firme
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Retragere bani din contul unei firme

Sunt asociat la o firma , din activitatea mea (exclusiva) in firma intra bani ( cu facturi) , intrebarea mea este : Pot transfera acesti bani intr-un cont personal care nu este al firmei ? .Precizez ca las in conturile firmei banii necesari pentru plata tuturor taxelor catre stat. Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Themis7 , utilizator 12:14, 4 Iulie 2016
Nu este legal. Puteti sa va luati numai dividende, dupa intocmirea situatiilor financiare.
Ca sa retrageti(legal) bani din companie, trebuie sa existe o motivatie reglementata de lege( Cod fiscal, Legea societatilor comerciale).Pe langa varianta sugerata de d-na avocat,aveti si optiunea de imprumut acordat de companie catre dvs. in limita maxima prevazut de legea societilor comerciale si ar mai fi variante dar cel mai bine va indruma contabilul dvs.
Banii sunt ai societatii, nu ai D-voastra personal, chiar daca societatea va apartine. Aveti dreptul la dividende, dupa inchiderea anului fiscal, aprobarea si depunerea bilantului contabil, evident daca ati realizat profit. Toate cheltuielile societatii trebuie sa aiba la baza un document justificativ. Ceea ce doriti d-voastra sa faceti inclina catre "penal". Respectati legea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe srl detalii- profit, dividende AndreeaM89 AndreeaM89 Buna ziua, am tot cautat informatii dar niciunde nu gasesc ceva mai detaliat. Doresc sa imi deschid un SRL , FARA angajati in domeniul IT ( jocuri pe ... (vezi toată discuția)
Retragerea capitalului propriu este impozabila djkrys5 djkrys5 Intentionez sa majorez capitalul propriu prin depunere de numerar. Peste 2 ani vreau sa retrag acest capital , la retragere se percepe impozit ca pe ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli personale firma cu asociat unic gtht90 gtht90 Daca imi deschid o firma cu asociat unic (srl sau srld) pot cheltui in scop personal banii? Am inteles ca pot lua bani din firma la sfarsitul anului fiscal ... (vezi toată discuția)