avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... TUTORE MAMA SAU FIICA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

TUTORE MAMA SAU FIICA

buna ziua.am si eu o problema.tatal meu a facut un atac vascular cerebral acum cativa ani .de atunci este paralizat.acum 2 ani de zile fratele meu(unicul) l-a puz sub interdictie.mama ia devenit tutore.problema este ca de cand i-a devenit tutore i-mi interzice accesul in casa parinteasca ii mananca pur si simplu pensia care este de 1600 ron(ea are in jur de 500 ron)si se comporta abuziv .as dori sa stiu cum pot sa-i atac titlul de curator si cum pot sau daca am vreo sansa sa-i devin tutore.precizez ca majoritatea banilor proveniti din pensiile lui se duc in buzunarul fratelui care nu are servici si are un credit imobiliar.multumesc.
Sesizati Autoritatea Tutelara din cadrul primariei localitati i de domiciliu al celui pus sub interdictie , pentru ca ei sa verifice modul in care fratele dvs. isi indeplineste obligatiile asumate.
Puteti sa solicitati in instanta numirea d-voastra in locul mamei drept curator.
Insa mai inaite ar trebui sa va adresati Autoritatii tutelare pentru a verifica cele sesizate de d-voastra.
precizez ca e foarte influenta pentru ca sotia fratelui este psiholog in oras si sunt ,,in mana,, cu cei care vin in control la tatal meu.
Tutela se instituie pentru persoane incapabile, din punctul de vedere al legii civile , curatela e pentru persoane apte a-si exercita drepturi si a-si asuma obligatii civile (au discernamant ) , insa exista o afectiune fizica impune instituirea curatelei.

Sesizati Autoritatea Tutelara , pentru a constata daca actualul tutore isi indeplineste temeinic obligatiile ce -i incumba.
Ultima modificare: Marți, 18 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curatela bep bep E ceva nou legat de curatela? A obtinut cineva curatela dupa intrarea in vigoare a noului Cod Civil? Care e valabilitatea curatelei? De exemplu o curatela ... (vezi toată discuția)
Contestatie de tutela si oprirea mutarii din casa schmelzr53 schmelzr53 Sint stabilit in strainatate. Mama mea este inca in Romania, in virsta, bolnava de nervi sub tratament si ingrijire medicala. Mama locuieste in apartamentul ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament 2 proprietari, unul cu probleme oldgeorge oldgeorge Buna ziua, Impreuna cu fratele meu suntem proprietarii unui apartament, mostenit, succesiunea facuta acum cativa ani. Apartamentul este nelocuit de aproape 2 ... (vezi toată discuția)