Buna ziua,
Impreuna cu fratele meu suntem proprietarii unui apartament, mostenit, succesiunea facuta acum cativa ani. Apartamentul este nelocuit de aproape 2 ani, ne-am hotarat sa-l vindem. Am rezolvat cu cadastrul si intabularea dar..... aici e problema fratelui:
Este bolnav are probleme pshice. Datorita starii sanatatii (nu urma tratamentul prescris, nu se mai intelegea nici cu familia, refuza sa fie ajutat) a fost internat, expertizat, proces de tutela, etc, copilul a devenit tutore si l-a internat intr-un camin de batrani, aici. Starea bolnavului s-a imbunatatit dar evident, nu mai are drepturi. Copilul este casatorit si traieste in alta tara dar se ocupa de parinte atat cat poate, de la distanta. Relatia mea cu fratele si nepotul este buna, hotararea de a vinde a venit in urma discutiilor purtate intre noi trei, toti suntem de acord (desi cred ca parerea fratelui e fara importanta in fata legii).
Am gasit potentiali cumparatori dar la acte, ne-am impotmolit. Fiind 2 proprietari, trebuie 2 semnaturi. I-am cerul copilului (nepot de frate) care evident ca nu e aici, sa faca procura cuiva, nu mie, ca sa putem vinde fara sa fie el prezent, nu poate veni sa stea aici pana reusim sa vindem.
In situatia data, ce rezolvare ar exista? Nepotul spune ca a scris unui notar cunostinta comuna (ne-a facut succesiunea) si acesta i-a raspuns ca nu e legal sa faca procura, nepotul trebuie sa semneze actul de vanzare/cumparare personal. Nepotul are rude aici pe care se poate baza, pe mine ma exclud singur. Nu poate face procura pentru vanzarea apartamentului? Autoritatea Tutelara are vreo implicare in cazul de fata?
Cel mai recent răspuns:
oldgeorge , utilizator
05:41, 19 Decembrie 2019