avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despre Curator
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despre Curator

Suntem doi frati, mama are un apartament trei camere dar este bolnava psihic, Tatal decedat. Concubina fratelui meu a de venit curator fara ca eu sa stiu. A dus-o pe mama la azil si face abuzuri in ceea ce priveste apartamentul. A inchiriat de foarte multe ori acest apartament, repet fara ca eu sa stiu. Acum s-a mutat baiatul ei cu sotia si copilul in apartamentul mamei iar apartamentul lor la inchiriat. Eu sunt dat la o parte si fac ce vor ei. Va rog spuneti-mi ce pot face???
Cel mai recent răspuns: cornaca , utilizator 17:45, 15 Noiembrie 2019
Buna ziua,

Presupun din ceea ce relatati ca mama a fost pusa sub interdictie, ceea ce inseamna ca turorele-cumnata are dreptul conferit de lege de a administra si conserva patrimoniul mamei in interesul acesteia din urma, avand obligatia de a da socoteala cuprivire la actele pe care le incheie in legatura cu bunurile interzisei. In situatia in care tutorele nu actioneaza in interesul interzisului, puteti solicita in instanta inlocuirea acestuia precum si plata despagubirilor aferente catre interzis. De asemenea, se poate formula si plangere penala impotriva tutorelui pentru infractiunea de gestiune frauduloasa in cazul in care faptele tutorelui intrunesc elementele constitutive ale infractiunii.
1). Ce fel de curator este ?
Prin dispozitie de primar ? ori pri hotarare judecatoresca ?
Curatela este restransa .... Poate administra bunurile si banii.
La azil nu o putea duce (interna) decat cu ,, AvizulAutoritatii tutelare,, de la sectorul, comuna , orasul in care are domiciliul.. 2). Cel ce are tutela respectiv ,,Concubina fratelui,, semestrial trebuie sa dea raportul scris la Autoritatea tutelara de care scriam mai sus, in care scrie starea de sanatate, ce a facut cu bani cu bunurile, etc......
Cei de la protectia sociala sunt obligati sa faca niste controale in teren.
Poti verifica toate acestea chiar la Autoritatea tutelara, ei ar trebuii sa cunoasca ce si cum.....
Dar concubina sar putea sa fie un pic mai desteapta si sa fii inchiriat casa prin contract de comodat, adica spune ca nu ia bani ori foloase..
Poti descoperii usor inclusiv manevra cu fiul si nevasta. Daca te tii de capul ei o rezolvi.....
Nu este de gluma...

Inchirierea apartamentului inseamna niste venituri care ar trebui declarate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am primit zilele acestea decizia instantei in procesul ... Gloria M. Popescu Gloria M. Popescu Buna ziua. Am primit zilele acestea decizia instantei in procesul de curatela ptr mama mea care are alzheimer cu dementa sii este internata la un ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament coproprietar bolnav alzheimer GIULIAMATEI GIULIAMATEI Buna ziua Tatal meu vrea sa vanda apartamentul in care locuieste si sa se mute intr-o garsoniera. Coproprietar este mama, bolnava de dementa alzheimer ... (vezi toată discuția)
Procedura obtinere acord instanta tutelara pentru interzis-bolnav mintal jhon86 jhon86 Buna ziua, m-am confruntat cu urmatoarea situatie si doream sa stiu cum sa procedez. un prieten este tutorele fratelui sau major bolnav psihic si internat ... (vezi toată discuția)