avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procedura obtinere acord instanta tutelara pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procedura obtinere acord instanta tutelara pentru interzis-bolnav mintal

Buna ziua, m-am confruntat cu urmatoarea situatie si doream sa stiu cum sa procedez. un prieten este tutorele fratelui sau major bolnav psihic si internat intr-o clinica/santoriu de specialitate. el doreste sa vanda un apartament care este proprietate atat a lui cat si a fratelui bolnav. cum se procedeaza, cum se formuleaza si de ce acte este nevoie pentru a depune o cerere la instanta tutelara in vederea obtinerii acordului pt vanzarea imobilului? va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 12:48, 16 August 2012
Dacă interesele interzisului ar putea fi contrare cu cele ale tutorelui se va numi un curator care să reprezinte interesele interzisului doar pentru acea operațiune juridică (în acest caz vânzarea acelui imobil).

Nu e obligatorie intervenâia instanței. Contractul de vânzare-cumpărare se poate încheia și la notar, dacă s-a numit un curator.
Din câte cunosc, deoarece resursele existente la judecătorii (instanțe de tutelă) nu permit încă, curatorii se numesc tot după vechea procedură de către autoritatea tutelare care funcționează în cadrul primăriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instituire curatela minor cornelv cornelv As vrea sa stiu cum exact se procedeaza in situatia in care se doreste vanzarea unui imobil al unui minor si cumpararea altuia, de valoare mult mai mare. S-a ... (vezi toată discuția)
Retragere cec - tutore DanMitroi DanMitroi Buna ziua, Tocmai ce a fost admisa punerea sub interdictie si numirea mea ca tutore asupra fratelui meu bolnav psihic (schizophrenia paranoida). Fratele meu ... (vezi toată discuția)
Autoritate tutelara cipanu cipanu in ce masura un tutore poate hotari vanzarea unui bun imobil al carui proprietar este persoana asupra careia a fost numit tutore.persoana pentru care este ... (vezi toată discuția)