avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua!
Sotul meu a facut un credit la o banca acum 8 ani in urma pe numele lui pentru ca era angajat la stat ca sa o ajute pe sora lui care nu putea face credit deoarece nu indeplinea conditiile cerute de banca.S-a angajat sa plateasca ea suma datorata dar fara nici un act la mana.A platit cateva luni si s-a oprit din plati.Intre timp respectiva banca a dat faliment,iar cei care au preluat-o au dat datornicii catre recuperatori,iar recuperatorii au achitat datoria catre banca respectiva dar au inceput sa ii trimita somatii de a rezolva pe cale amiabila returnarea datoriilor.Sotul meu a somat-o pe sora lui sa plateasca iar ea nu a platit.Acum a venit hartie de executare silita la firma unde lucreaza sotul meu si i s-a pus propire 1/3 din salar.A vorbit din nou cu sora lui si a zis ca ii va plati ea lunar propirea dar problema este ca ea nu e deloc serioasa in achitarea datoriilor.Exista posibilitatea sa faca o intelegere cu firma de recuperare respectiva ca sa poata transfera creditul pe numele surorii lui prin notariat?Sau ce alta solutie exista?
vVa multumesc anticipat!
Cu respect
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 13:05, 4 Iulie 2016
Trebuie sa faceti o intelegere cu creditorul(firma recuperari creante) si pe care s-o comunicati executorului judecatoresc.In principiu se poate incheia o conventie de novatie conf.art.1.609(2) NCC dar, cu acordul creditorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Girant damaschin1962 damaschin1962 Am calitate de girant iar persoana care a facut imprumutul nu a platit o perioada si drept urmare mi s-au pus popriri pe salarii, conturi si mi s-a anulat ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru neplata ratelor la un credit mgeorgeta38 mgeorgeta38 Doresc sa cer o lamurire de la un condultant. Fiica mea are un credit de nevoi personale la o banca pe care din cauza ca a ramas fara servici nu a mai putut sa ... (vezi toată discuția)
Firma in insolventa si contractul de leasing alinakh alinakh Firma urmeaza sa intre in insolventa, am o masina in leasing (achizitionata pe firma) la care am platit 3 ani si 6 luni urmand sa mai achit 6 luni plus ... (vezi toată discuția)